De uitslag van MRI en biopt

De chirurg, dr. Toetha belt over de uitslag van de MRI

Nog dezelfde dag, op 22 december, belt belt de chirurg mij terug over de uitslag van de MRI. Dit is nog nooit zo snel gegaan! Alle berichten in de media ten spijt over Corona, Ik ervaar daar in het AVL niets van. Alles gaat zoals het altijd gaat, geen lange wachtlijsten en de service is als ik niet anders ken; goed! Ze belt me op met de uitslag van de MRI en vertelt dat de beelden er goed uitzien, niets verontrustends! Dan vervolgt ze met iets bijzonders. ‘De radioloog vroeg aan mij of deze patiënt wel bestraald was?! Ze konden namelijk geen bestralingsschade zien aan de borst. Je ziet wel dat je geopereerd bent en dat er nog wat schade in de oksel te zien is maar de borst ziet er vanbinnen mooie uit!’ ‘Dat komt vast door de stamcellen’, zeg ik. Ik vind het een mooi verhaal zo tegen de kerstdagen … zucht ….

Ik heb altijd al geweten dat mijn binnenkant mooi is!

Dr. Toetha neemt afscheid en belooft voor de kerst terug te bellen over de biopt die is afgenomen van mijn oksel. Ik zeg haar nog dat ik het begrijp als het pas na de kerstdagen bekend wordt. De pathologen zijn met de feestdagen vast vrij. ‘Toch bel ik je voor kerst nog even’, geeft ze aan. Ik wacht het af.

Donderdag 24 december belt de chirurg me weer

Dr. Toetha belt me zoals beloofd over de biopt. Met goed nieuws!! Het gaat om een reactief kliertje wat onschuldig is. De chemo’s worden nog steeds afgebroken en de lymfe spelen daar een rol bij. De chirurg drukt me op het hart dat het goed is dat het onderzocht is. Ik neem afscheid van haar en geef aan dat ik haar over een jaar weer zie. Toch benadrukt ze nogmaals als ik iets merk wat afwijkend is, pijn doet of waar ik me zorgen over maak, dat ik dan zeker contact moet opnemen. Dat is erg geruststellend. Fijn om te merken dat een arts zo laagdrempelig is. Ik ga met een gerust hart de feestdagen in en met vertrouwen zie ik 2021 tegemoet.