Acupunctuur en Chinese kruiden

Twee behandelingen acupunctuur en Chinese kruiden achter de rug

‘Wat vliegt de tijd toch’, dat denk ik zo vaak. Iemand zei wel eens tegen mij dat ik meer in het moment moet zijn, dan gaat de tijd minder snel. Zou het waar zijn? Vanochtend om half zeven wakker op zondag en dan daal ik de trap af naar beneden voor mijn eerste mok met Chinese kruidenthee. Die nog verrassend lekker is ook. Ik gebruik deze nu drie weken en het begint te werken. Met een lekkere hete mok dampende Chinese kruidenthee start ik mijn laptop op, lees ik mijn appjes en leg ik wat wordfeudwoorden.

De combi tussen prikken, manuele therapie en thee

Inmiddels heb ik twee behandelingen acupunctuur en osteopathie gehad en drink ik driemaal per dag een grote mok Chinese kruidenthee. Ook draag ik heel braaf die verdomde steunpanty’s. Ik heb nu uitgevonden dat ik er gewoon nog een leuke panty overheen kan doen, dan valt het totaal niet op. Afgelopen maandag reed ik weer naar Utrecht. Marcoleon wilde wat ontspanning brengen in mijn bovenrug waar de bestraling heeft plaatsgevonden en paste de methode cupping toe op mijn rug. Hij plaatste een aantal bollen ter hoogte van mijn schouderbladen die vacuüm trokken. Dit heeft zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeswijzen. Ook de osteopaat was er weer bij en deed een manuele behandeling. Daarna werden de naalden weer geprikt. Ondanks dat ze dun zijn doen sommigen enorm pijn en andere juist weer niet. Op een bepaalde plek was het zo pijnlijk dat Marcoleon deze er weer uit haalde. Na twee uur vertrok ik enigszins suf met een nieuwe flacon Chinese kruiden richting huis.

Slapen zonder medicatie

Ik heb lange tijd geslapen met zware slaapmedicatie, om zowel te kunnen inslapen als ook te kunnen doorslapen. Ik was de medicatie al wel aan het halveren, maar zonder lukte eigenlijk niet. Dan probeerde ik eerst zelf te gaan slapen en bleef ik maar woelen en ging er dan toch weer uit om een pilletje te slikken. Als een verslaafde die naar de winkel rijdt voor een fles whisky. Nu met deze behandeling heb ik de afgelopen tijd, zeven dagen zonder geslapen. Nu kan ik zelf weer in slaap vallen. Wat heerlijk! Dat is de eerste positieve verandering. Nu zit er in de Chinese kruiden één kruid dat helpt bij slapen. Ik heb nu een lijstje opgevraagd van wat ik nu precies drink. Op dit lijstje staan zeventien Chinese kruiden genoemd die ik met moeite kan ontcijferen. Marcoleon heeft op basis van zijn diagnose een compilatie voor mij op maat gemaakt. Dit bestaat uit Sheng Di, Shea Di, Fu Ling, Ze Xie, Mu Dan Pi, Shan Yao, Shan Zhu Yu, Baizkul, Che Qian Zi, Bai Shou, Chuan Xiong, Mai Dong, Suan Zao Ren, Zhi Gan Cao, Chen Pi, tu Ti Zi en Ba Ji Tian. Het is een donkerbruine thee en smaakt heerlijk!

Sexy panty blijkt te werken

Ik geef het niet graag toe… maar de suffe, ouderwetse, niet charmante panty’s werken! In zoverre dat de zwelling wat minder is en dat ik minder last van mijn benen heb. Ik draag ze nu een maand vanaf moment dat ik wakker word totdat ik ga slapen. Met dit koude weer is het ook wel lekker. Tijdens het sporten heb ik ze niet aan en gisteren heb ik ze gedurende de dag niet gedragen. Dat merkte ik meteen ‘s avonds. Ik zou met Arnold naar een bandje gaan waar Carola achter de bar staat, maar ik voelde me steeds minder worden. Toen ik de douche in stapte om me te gaan opknappen voelde ik mijn energieniveau dalen en mijn benen brandden. Uiteindelijk heb ik mijn pyjama aangedaan en ben op de bank beland, waar ik vervolgens in slaap viel. Na het sporten had ik zitten kletsen met een Franse instructeur die mij vertelde over compressiebroeken. Deze ga ik eens opsnorren op het internet en er eentje bestellen voor tijdens het sporten. Goeie tip!