Anders kijken naar borstkanker

Anders kijken naar mijn borstkanker verhaal

Het is 11 januari 2021 en ik had een afspraak met een energieke, enthousiaste leuke vrouw die net als ik borstkanker heeft gehad. Ik interview vrouwen voor Stichting Supervrouw en teken de vaak heftige verhalen op van vrouwen die door dit zware proces zijn gegaan. Dit was een bijzonder verhaal in die zin dat Kelly besloot om geen chemotherapie te ondergaan, ze wilde op een natuurlijke manier ‘genezen’. Ze werd wel bijgestaan door haar huisarts en was natuurlijk ook doorverwezen naar de oncoloog en baande zich een eigen weg door haar proces. Zij vertelde in het 4 uur durende interview over onder andere De Germaanse Geneeskunde. Later kreeg ik van haar een website doorgestuurd en begon ik nieuwsgierig mezelf in te lezen.

Verschillende perspectieven

Mijn grootste drijfveer achter Stichting Supervrouw is ‘mijn zusters’ te informeren over alle mogelijkheden die er zijn, ze zelfredzamer te maken en meer de regie te geven wanneer je diagnose borstkanker krijgt. Elk jaar krijgen zoveel zusters dit te horen. Het wordt tijd dat we wijzer worden en niet klakkeloos opvolgen wat dokters roepen. Die alle data in een softwareprogramma invoeren waarna er een behandelplan uitrolt van chemo, bestraling, immuno, hormoontabletten en operaties. Ik snap het ook wel, duizenden vrouwen nemen dezelfde route naar de oncoloog. Deze oncologen zien patiënten van vroeg tot laat met allemaal kankerverhalen. Het lijkt wel productie. Denken we ondertussen ook nog bewust na? Of zitten we in een tunnel, volgen op wat gezegd wordt en kijken we niet verder? Dat is wat mij intrigeert nu ik alles heb doorlopen. Aangezien chemotherapie en bestraling zoveel schade aanricht ben ik verschillende perspectieven gaan onderzoeken en deze, de Germaanse Geneeskunde is er eentje van.

Interessante zoomsessie met Joanne Kersten, opgeleid in de Germaanse Geneeskunde

De site van de Germaanse Geneeskunde die Kelly me doorstuurde was niet heel makkelijk en eenvoudig te interpreteren. Als eerste moest ik weten of HER2+ over melkklieren of melkgangen ging. Ondanks dat ik veel van mijn eigen diagnose weet wordt er binnen HER2+ eigenlijk nooit over deze twee gesproken. Daardoor kon ik niet verder. Toch besloot ik beiden te lezen om te zien wat ik herkende. Het riep heel veel vragen op, in plaats van dat ik antwoorden vond. Mijn zoektocht of ik iemand kon bellen via deze website eindigde in een doodlopend pad. Maar ik kon wel mailen. Met een omweg kwam ik in contact met Joanne en zo wisselde ik een aantal mails met haar uit. Waarbij we toch tot de conclusie kwamen dat we de informatie nodig hadden; klieren of gangen? Daarop belde ik de chirurg in het AVL en ook zij moest even zoeken maar uiteindelijk wist ik dat het om de melkgangen ging. Na een poosje plande ik met Joanne een zoomsessie en deze sessie was vandaag op Koningsdag.

Interessant gesprek

Ik had er zo naar uitgekeken om met Joanne contact te hebben. Want de zin van ziekzijn is iets wat me blijft intrigeren. Wat kan ik leren van deze periode? Wat voor inzichten kan ik verwerven waardoor puzzelstukjes op zijn plek vallen? Joanne is een vrouw van 68 jaar en is verpleegkundige geweest, heeft o.a. homeopathie gestudeerd en runde een natuurvoedingswinkel. Een stukje over haar is hier te lezen. Vanaf 2008 legde ze zich toe op de Germaanse Geneeswijzen. Dit is overigens geen alternatieve geneeskunde. Het is een compleet nieuwe interpretatie van onze biologie en benadrukt hoe wij perfect aangepast zijn aan de natuur. Wij kunnen nu door middel van deze kennis begrijpen waarom we ziek worden en wat het lichaam aan het doen is. Dr. Hamer ontwikkelde door jarenlange studie en scans van de hersenen inzichten in wat er gebeurt als er spraken is van kanker in het lichaam. Doordat hij zelf testikelkanker kreeg en dat in verband bracht met het plotselinge overlijden van zijn zoon is dat aanleiding geweest voor deze jarenlange studie. Hij heeft een complete geneeskunde neergezet waar hersenen, psyche en lichaam bij elkaar worden gebracht als één systeem. Elke kanker heeft een eigen specifiek gebied in de hersenen waardoor dit wordt aangestuurd. Wat daar aan ten grondslag ligt zijn bepaalde biologische conflicten die zich intens en plotseling voordoen in een mensenleven. Voorbeelden daarvan zijn; scheidingsconflict, nest-zorgconflict, verliesconflict, aanvalsconflict en zo zijn er nog veel meer. Bij borstkanker gaat het om een scheidings- of nest-zorgconflict.

Het overkwam me niet zomaar

Ik ben enorm onder de indruk van de uitleg van Joanne. Al een tijdje liep ik rond met het idee dat er een boodschap voor mij beschikbaar was waar de borstkanker over gaat en toch kon ik er zelf niet echt de vinger opleggen. Ondanks dat ik al veel gelezen en onderzocht heb kwam ik maar niet tot het verbinden van die puzzelstukjes. Al had ik wel een beetje richting en idee, door het duiden van de Germaanse Geneeskunde heb ik nu een veel helderder beeld. Dit sluit aan bij waar ik vast was komen te zitten in mijn zoektocht. Toch is dit pas het begin. Deze zienswijze is alomvattend en ingewikkeld. Gelukkig is er veel vertaald vanuit het Engels en geeft Joanne lezingen en cursussen. In deze bijzondere sessie met Joanne hebben we meteen het plan bedacht om op een zaterdag in juni 2021 in Waalwijk een lezing te gaan organiseren. Joanne zal specifiek vertellen over de Germaanse Geneeskunde en borstkanker.

Opluchting

Binnen deze zienswijze is ook antwoord op het opnieuw krijgen van borstkanker. Iets wat elke vrouw die eenmaal deze diagnose gekregen heeft stilletjes bezig houdt. In principe is het niet meer dan opnieuw een biologisch conflict hebben en is het daarom belangrijk om je bewust te zijn hoe het de eerste keer tot stand is gekomen en patronen bij jezelf te herkennen. Heel eerlijk geeft mij dit opluchting omdat op de recidieven waarover gesproken wordt in de reguliere gezondheidszorg meer het rad van fortuin van toepassing is. Met andere woorden; de invloed ligt buiten jezelf, alsof je aan de goden bent overgeleverd. Terwijl je wel degelijk zelf nog meer regie kunt nemen, je kunt zelf aan het stuur gaan zitten zelfs. Dat stelt mij gerust!

Wanneer is deze interessante lezing?

Datum: zaterdag 12 juni, van 11:00 uur tot 14:30 uur
Adres: Richard Wagnerstraat 2, Waalwijk
Deze lezing is inclusief Paleo lunch en er wordt koffie en thee geserveerd
De kosten van de lezing bestaan uit een donatie aan Joanne

Wil jij je aanmelden voor deze lezing stuur me dan een email via iris@supervrouw.nl of meld je meteen aan via Facebook: https://ap.lc/Guxly