Bijzonder cadeau

Cadeau voor mijn 44ste

Lars riep al maanden dat hij zo’n leuk cadeau voor mijn verjaardag wist! En ik maar denken dat het een vuilnisbak zou zijn, omdat hij die een poos geleden had gesloopt. “Mam, ik koop een nieuwe vuilnisbak voor je”, had hij destijds gezegd … Inmiddels was het idee door ook Opa, Oma, ome Thijs en tante Eva geadopteerd en wist iedereen al maanden voor mijn verjaardag wat voor cadeau ik zou krijgen. Dit jaar heb ik besloten om de verjaardagen van ons drie, Merel is jarig geweest op 24 januari, Lars op 21 februari en ik op 14 maart, pas 13 april met een mooi groot feest te vieren op kantoor. Na de bestraling. Maar vanwege de grote verrassing van Lars had ik twee taartjes gehaald bij bakker Pim om op vrijdagavond met Opa en Oma, Thijs en Eva en de kinderen toch een beetje mijn verjaardag te vieren. Ook Arnold en Finn kwamen nog even.

Na de koffie kwam de verrassing

Lars gaf me een doos met een enveloppe. “Eerst de enveloppe openmaken mam.” Daar haalde ik een papier uit waar Lars een stukje op geschreven had, netjes met de computer uitgewerkt. Poeh, ik zag het al en zei: “Daar moet ik van huilen.”

Lieve Mama,

Je bent mijn moeder. Maar voor mij ben je niet niet alleen mijn moeder, maar ook mijn beste vriendin. Het laatste jaar is een apart en zwaar jaar geweest. Toen je vertelde dat je ziek was moest ik erg huilen omdat ik het niet wilde geloven, terwijl ik dat wel moest en omdat ik wist dat dit de realiteit was. Ik wist dat het een lange en zware periode zou worden. Maar ondanks alle negativiteit heb je jezelf er helemaal doorheen gesleept. En daar ben ik erg trots op als zoon zijnde. Dus ik geloof erin dat 2019 helemaal jouw jaar wordt en dat je geneest. Dus daarom geven wij dit cadeau aan jou! Maak maar snel open en ik hoop dat je het een leuk cadeau vindt.

Lars, 

Cadeau uitpakken

Ik kon het bijna niet voorlezen, Merel ging wc-papier halen voor mijn tranen. Ik zag aan iedereen dat ieder wel een beetje aangedaan was. Vervolgens schoten we allemaal in de lach, want na het lezen van de mooie brief van Lars ging ik het cadeau wat met schilderstape creatief was dichtgeplakt uitpakken. “Kon niets anders vinden”, aldus Lars. Ik pakte de doos uit en tot mijn grote verbazing was het een prachtige laptop! Wauw, ongelooflijk! Mijn laptop is al tien jaar oud en ondanks dat ik er enorm aan gehecht ben, zijn er wat dingen defect en is ie natuurlijk niet bepaald snel. Lars had al zo vaak gezegd dat ik eens een andere laptop moest kopen. En nu had hij er één gekocht en met de familie overlegd waardoor iedereen een bijdragen kon leveren. Ook zijn zusje Merel had een paar centjes uit haar spaarpot gehaald. Eigenlijk is dit ‘to much’ voor een knaap van zeventien. Stiekem had ie maanden niets gekocht om zo te sparen voor dit cadeau. Te lief!

Bewogen jaar

Het is zeker een bewogen jaar geweest waarbij ik zelf door deze moeilijke periode heen moest. En dat is machteloos geweest voor mensen dichtbij. Een onzekere periode, ook wat de zaak betreft. Dit kan niet anders dan een ontzettende impact hebben gehad op de kinderen. Het stukje van Lars ontroert me enorm en tegelijk merk ik hoe sterk we samen zijn geworden. En ook welke lessen in ‘vertrouwen’ de kinderen hebben geleerd. Van slecht nieuws naar een goede afloop. Positief denken, vertrouwen houden en geloof hebben in.

Laptop

Dit stukje schrijf ik op de nieuwe laptop, dat gaat wel een heel stuk fijner dan op die oude, grote, brommende laptop! “Zie je dit mam? Dat is een vingerafdruk, die kun je instellen. En er zit een videokaart in, omdat je met het maken van video’s bezig bent.” Overal heeft ie aan gedacht, echt geweldig! Wat ben ik trots op die lange! En het precies wat hij schreef, 2019 wordt helemaal mijn jaar, ONS jaar!