Dr. Tisscher, bijzondere ontmoeting met een 70-jarige internist & reumatoloog

Dr. Tisscher is een bijzondere 70-jarige man met diepgaande kennis over ziektes!

Omdat ik wederom raad vroeg bij Broeders in Oosterhout voor de heftige opvliegers adviseerde de eigenaresse om eens naar dr. Tisscher te gaan. Dus ik belde zijn secretaresse en ze wilde snel ruimte voor me maken in de drukke agenda van deze man. Op woensdagmiddag ging ik samen met Merel naar zijn praktijk. Zij met haar laptopje in de wachtkamer met de aardige secretaresse en ik binnen bij de dokter.

Luisteren

Aandachtig luisterde ik naar zijn uitleg over kanker en samen keken we naar de supplementen die ik al gebruikte en ik zat al wel op de goede weg, zo bleek. Ik gebruik bijvoorbeeld ook guarana en laatst vroeg iemand of dat wel zo verstandig was. Nu ik het had meegenomen en het aan dr. Tisscher had laten zien, hij zei: “Nou kijk hier maar eens.” Een groot dik boek ligt op zijn bureau op de bladzijde met diverse kankers, waar guarana juist wordt aanbevolen. Zucht, fijn om een bevestiging van mijn eigen intuïtieve gevoel te vinden! Daarna moest ik testjes doen en ging hij me met een aantal apparaten doormeten. Ik doe ook een soort van ademtest waarbij mijn hartslag wordt gemeten terwijl ik wat opdrachtjes moet doen.

 

Frappant

Uit de meting komt eigenlijk hetzelfde als de MRI, het systeem waarmee dr. Tisscher meet, vindt geen kankercellen meer in mijn borst. In de lymfe wordt hard gewerkt en ook dat ziet er hoopvol uit. Wel wordt duidelijk dat de darmwand aandacht behoeft en zo nog wat organen. Er zijn een aantal tekorten. Verder laat hij zien hoe het met mijn conditie/kracht is met behulp van een grafiek. De atleet zit linksboven en iemand met burn-out rechtsonder, ik zit mooi in het midden. Dat dank ik vast aan het sporten.  Dr. Tisschier adviseert mij een aantal extra middelen. Ook krijg ik een lijst mee van voedingsmiddelen die ik een tijdje moet mijden, waaronder kiwi, aardbeien, gluten, eieren calamaris en nog wat. Over een paar weken meten we opnieuw.

Celdeling dag

Woensdag was ook mijn celdeling weer begonnen. Nadat ik klaar was bij dr. Tisscher moest ik natuurlijk ook de middelen nog halen bij Broeders. Weer terugrijden naar huis en eten met de kinderen. Ik merk dat mijn energieniveau enorm daalt. Hopelijk gaan de middelen hierbij helpen! Ik had na het consult nog wel wat vragen over wat ik allemaal gezien en gehoord had en daarom mailde ik de secretaresse. Daarop kreeg ik een email terug van dr. Tisscher met ‘Beste dynamische Iris’. Echt een bijzondere man!

Rustweek

Het is momenteel mijn rustweek, volgende week pas weer chemo en dan begin ik aan de vijfde kuur. Zondag 2 september loop ik met mijn loopmaatjes de Ten Miles. Alsof het zo moest zijn valt de planning precies goed en kan ik dus meedoen. Ik heb er naartoe geleefd en tussendoor als het kon steeds getraind. Alleen de afgelopen week was zwaar en de laatste run was op de achtentwintigste. Het lukte me tussendoor niet meer om nog wat cardio te doen in de sportschool. Slapen ging ook wat minder deze week door die verdomde hitteaanvallen. Sinds vandaag voel ik me veel beter nu ik uit de celdeling ben.