Blog

Vrijwilligerswerk Stichting Supervrouw

Vrijwilligerswerk Stichting SupervrouwBen jij de volgende die zich aansluit? Geschreven door Kirsten Ring Introductie van HR-manager Karin Karin van Riel is HR- manager van Stichting Supervrouw sinds september 2021. Als HR-manager heeft zij de eer om het...

Ontwikkelingen en methodes bij borstkanker

    Ontwikkelingen en methodes bij borstkanker        Ontwikkelingen binnen detectie en behandeling van borstkanker Nu kerst weer voor de deur staat en het nieuwe jaar in zicht is, is het een mooi moment om te kijken welke ontwikkelingen op medisch...

‘Zolang ik maar leef!’

    ‘Zolang ik maar leef!’        ‘Zolang ik maar leef!’ Ze is zangeres/trompettist, vlogger én borstkankerpatiënt. Renee van Ginkel combineert kracht met kwetsbaarheid: ‘Je kan overal verdrietig om zijn, maar toen ik mijn dokter hoorde zeggen: ‘we...

CAR-T behandeling

    CAR-T behandeling         CAR-T behandeling biedt hoop voor uitbehandelde borstkanker patiënten Borstkanker met uitzaaiingen. Als je deze diagnose krijgt, denk je direct; er is geen hoop meer op genezing. Gelukkig is er nu een stip op de...

Leef je leven

Leef je leven        ‘Leef je leven’ Als ‘mooi mens’ in het woordenboek zou staan is de kans groot dat Annie van Grinsven als definitie erachter staat. Want als je het hebt over een vrouw, die altijd het positieve blijft zien, dan heb je het over...

Mastectomie bij borstkanker

Mastectomie bij borstkanker. In dit artikel zetten wij alle relevante informatie op een rijtje bij borstkanker, In dit artikel zetten wij alle relevante informatie op een rijtje.

Borstkanker en voeding

Er gaan steeds meer alarmbellen af dat voeding een grote invloed heeft op de gezondheid van vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad.

Werken na borstkanker

Veel mensen denken na een borstkankerbehandeling dat zij voor 100% genezen zijn, in de praktijk ligt dit echter anders. Veel mensen lopen tegen problemen aan wanneer zij weer aan het werk gaan.

Interview met Koos van der Hoeven

Tijdens dit interessante interview met Prof.dr.ir. Koos van der Hoeven bespreken we 𝗵𝗲𝘁 𝗲𝗳𝗳𝗲𝗰𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝘁𝘂𝗺𝗼𝗿 𝗗𝗡𝗔-𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸 en de toekomst van borstkankerbehandeling. Dit mondde uit in een mooi gesprek waarbij we nog meer informatie over het onderwerp borstkanker hebben gekregen!

Hoe herken je borstkanker

Dit is natuurlijk een hele belangrijke vraag. Op de homepagina onze site kun je een video vinden over preventie van drs. Louise Lagendijk. Dit kun je elke maand bij jezelf toepassen. Hierdoor kun je in een vroeg stadium een knobbeltje of afwijkingen ontdekken.

HER2 positief

In het begin kon ik door de bomen het bos niet meer zien, er komt zoveel informatie op je af.

Wie is Iris Lemeare?

16-10-21 komt de nieuwe website van Stichting Supervrouw online. Alles is in een nieuw jasje gestoken. Dat is een mooi moment om te vertellen wie Iris nu eigenlijk is. Want het borstkankertraject is inmiddels 3.5 jaar geleden.

Interview met Kevin

Kevin (België) keek in oktober 2019 naar de tv uitzending van Gert Late Night waar het onderwerp borstkanker bij mannen voorbij kwam. Bepaalde symptomen die werden omschreven herkende hij. Waardoor hij naar de huisarts ging om het te laten onderzoeken en niet veel later werd er borstkanker geconstateerd. Borstkanker bij mannen is zeldzaam en komt in België ongeveer bij 110 mannen per jaar voor. In Nederland treft het 144 mannen per jaar.

In de krant!

Iris Lemeare, schrijfster van Fuck, ik heb kanker wordt geinterviewd door Brabants Dagblad over borstkanker. Lees hier het hele artikel

Ze besloot dat het genoeg was

Ze besloot dat het genoeg was Het begon op 29 augustus ... 'Mams ligt in het ziekenhuis'Yvonne appt me die zaterdag met de mededeling dat het waarschijnlijk buikgriep is. Maar het was het begin van haar moedige besluit dat het genoeg is. Mia is inmiddels 85 jaar en al...

Interview met Desray

Iris heeft extra controle omdat er een verdacht plekje is gevonden en gaat naar het AVL voor een echo en een biopt. Over drie dagen uitslag.

Een beetje spanning

Een beetje spanning Toch een beetje spanning voor de mammografie en echoVandaag heb ik om half 3 heb ik een afspraak in het Elsabeth ziekenhuis. De autosleep app laat zien dat ik vannacht goed geslapen heb, voldoende diepe slaap en een rustige hartslag. Op onbewust...

Halve marathon

Iris beschrijft haar proces rondom borstkanker. Onlangs kreeg ze een Platelet Rich Plasma behandeling ivm restklachten na chemo en bestraling

Stamceltherapie

Iris vertelt over haar proces na borstkanker. Ze heeft nog last van restklachten en heeft uigezocht wat stamceltherapie voor haar kan doen.

Oudjaarsdag

Iris blogt over de diagnose borstkanker die ze heeft overwonnen. Deze oudjaarsdag is anders dan de voorgaande. Dit jaar viert ze de jaarwisseling alleen!

De kerstdagen van 2019

Iris schrijft over haar proces borstkanker en hoe het leven daarna verder gaat. Met de kerstdagen kijken we vaak terug en bezinnen we ons op het nieuwe jaar

Interview met Annet

Interview met Annet Ceelaert. Ze krijgt borstkanker na burn-out. Zij vertelt aan Iris zijn ervaringen en deelt dit graag met jou.

Interview met Marjolein

Interview met Marjolein Schotman. Ze krijgt borstkanker tijdens zwangerschap. Zij vertelt aan Iris haar ervaringen en deelt dit graag met jou.

Weer opgelapt

Het valt op dat er sneller blessures ontstaan na de behandeling voor borstkanker. Gelukkig heeft de fysio me weer opgelapt.

Moeizame periode

Het leven oppakken na borstkanker is een uitdaging. Iris gaat door een moeizame periode heen. Waarin ze meer wil dan haar lichaam toelaat.

Derde dag IvHG

Hoe gaat de hyperbare zuurstoftherapie bij het IvHG? Lees er meer over in dit blog van Iris die haar proces beschrijft na borstkanker.

Chaos in mijn hoofd

Als je klaar bent met het behandeltraject voor kanker breekt er een nieuwe fase aan. Waar loop je tegenaan? Iris vertelt over de chaos in haar hoofd.

Trainen 💪

Sporten tijdens en na borstkanker. Iris vertelt over haar proces. Ze is aan het trainen voor de Ten Miles. Lees meer in haar blog.

Een maand later

Controle afspraak bij chirurg dr. van der Ploeg in het AVL. Iris vertelt over haar diagnose borstkanker die ze nu een maand geleden heeft afgesloten.

Fotoshoot voor Libelle

Iris vertelt over haar diagnose borstkanker. Het behandeltraject is klaar. Lees meer over de fotoshoot voor Libelle, ze besteden aandacht aan borstkanker.

Terugslag van de reis?

Iris beschrijft haar proces tijdens borstkanker. Voor het eerst op reis met één van de kinderen. Eenmaal terug wordt ze geconfronteerd met een terugslag.

De eerste vakantie

Iris schrijft over borstkanker. Ze is nu genezen en gaat voor het eerst met haar zoon op vakantie naar Turkije. Lees meer over dit avontuur.

Extra controle

En dan ineens voel je iets en maakt het spookje in je hoofd je bang. Reden voor controle. Lees de blogs van Iris over borstkanker.

Bijzonder cadeau

Iris vertelt over haar proces tijdens borstkanker. Op haar verjaardag krijgt ze een onverwachts maar prachtig cadeau. Lees het volledige blog.

Feestje van Merel

Na het gewogen jaar organiseert Iris voor Merel een feestje omdat ze 9 is geworden. Lees haar ervaring en ook de naweeën van de chemo.

Wat is nou geluk

Iris vertelt over haar proces van borstkanker maar vertelt ook over geluk. De tweede fase van het behandelplans is aangebroken, bestraling en immuno.

Dikke TIET (borst)

Nadat de chemo’s klaar zijn volgt de borst operatie en vriescoupe. De poortwachtklier is schoon waardoor dessectie niet nodig is. Lees het volledige verhaal

Ont-chemo-giften

Iris schrijft over haar proces tijdens borstkanker. De chemo is nu klaar. Het is tijd om te ont-chemo-giften. Lees meer over het proces van Iris.

Kuur 8 ook afgerond

Iris vertelt over haar proces borstkanker. Nog 1 chemo kuur te gaan, dan zijn de 9 chemo’s voltooid en dan kan daarna de operatie gepland worden.

Stereotactische biopten afnemen in het AVL

Stereotactische biopten afnemen in het AVLOp dinsdag 9 oktober was het zover, de stereotactische bioptenGelukkig ben ik niet zo'n zenuwpees dat ik me al dagen van tevoren druk loop te maken. Dat beperkt zich bij mij zo'n beetje tot een paar uur voor een spannend...

Lazy sunday

Rustig aan tijdens lazy sunday. Iris blogt over haar proces borstkanker. Voor het eerst zijn de waardes lager geworden. Tijd voor rust.

Oksel is rustig

Er is een extra check ingelast voor de lymfe klieren in de oksel. Na de echo volgt meteen de uitslag; oksel is rustig. Lees meer over borstkanker.

Slapeloze nachten

Slapeloze nachten als gevolgd van de vervroegde overgang die door de chemo op gang is gebracht. Iris blogt over haar proces borstkanker. Leer er meer over.

Goede dagen

Hoe kom je goed je chemokuur door? Naast de minder goede dagen zijn er ook goede dagen. Lees de bijgaande blog die daarover gaat.

Tijd van onderzoeken

Uitgebreide onderzoeken in verband met borstkanker. MRI, CT scan, hartspiertest, marker plaatsen. Om te in kaart te brengen over er uitzaaiingen zijn.