dag na het hardlopen

Geen spierpijn van het hardlopen!

Deze nacht slaap ik zeven uurtjes. Als ik opsta voel ik mijn voeten. Bovenop mijn wreef doet het ontzettend zeer en mijn rug- en nekpijn is ook weer terug van weggeweest. Pfff, ik voel me brak. Mijn voornemen was nog wel om wat oefeningen die ik met Jasper gedaan heb te herhalen bij Health City.  Maar ik voel aan mijn lijf dat ik echt rustig aan moet doen. Voorheen zou ik eigenwijs geweest zijn maar ik luister steeds meer naar mijn lichaam. Ook mijn onderbenen zijn stram van het hardlopen.

Snappen met snapchat

Voor de kinderen ben ik gaan ‘snappen’ en ik heb er zelfs lol in gekregen. Met een paar vrienden Snapchatten we nu ook, we zitten in een groepje. Ik snap Carool en Arnold of ze al wakker zijn? Carool reageert en drukt per ongeluk op bellen. Jemig, ik heb nog nooit gebeld met dit medium. En zo kletsen we op de vroege ochtend al bij via videobellen en opeens voegt Arnold zich ook in de chat. Hilarisch, het beeld wordt in tweeën gedeeld en zelf sta ik er ook bij in een klein rondje onderin het beeld. Met onze slaperige gezichten! Oh wat heerlijk. Mijn lieve matties! We experimenteren met wat filters en gekke typetjes, we liggen dubbel. We delen wat de dag ons vandaag gaat brengen. Bij mij niet veel. Lekker in mijn pyjama blijven en rustig aan.

Online spullen bestellen

Ik heb een account aangemaakt op een platform waarbij je ver weg van alles kunt bestellen. En zo zit ik uren producten uit te pluizen en uiteindelijk bestel ik een aantal handige dingen. Zoals stevige afsluitbare zakken die in de vaatwasser kunnen, een dunschiller waarmee je lange slierten kan maken van komkommers en een handige spatdeksel voor op de koekenpan die een tijdje geleden gesneuveld is. Al gauw zit ik uren te zoeken, te lezen en me te verbazen wat er allemaal te koop is. Ik kom prachtige houten deuren tegen, van die industriële, die ik op kantoor ook heb. Ik zit zo eens rond te kijken in de woonkamer en een paar van die schuifdeuren naar de keuken zou wel heel fancy staan. Maar eerst laat ik een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Een boekenkast tot aan het plafond, voor al mijn boeken in de opslag. De woonkamer is drie meter hoog. Laatst heb ik een prijs opgevraagd voor een kast van steigerhout met een trap ervoor. Arnold heeft een tekening gemaakt van de maten en die heb ik opgestuurd. Vorige week kreeg ik bericht dat zij de kast kunnen maken en plaatsen voor een betaalbare prijs!

Lars weer thuis

Het is slecht weer vandaag met enorme windstoten. Ik had afgesproken met Lars dat hij voor de zekerheid een tas mee zou nemen met schoolspullen. Als het te heftig was om te gaan reizen. De jongens besluiten toch naar huis te komen. Helemaal verregend komt Lars thuis. Uitgeput van het stappen en hongerig natuurlijk! Anderhalf uur later ligt hij op bed. Ik ga ook vroeg mijn mandje in. Ik heb halverwege de dag ontzettende hoofdpijn gekregen. Nog even een wordfeudje leggen in bed, daar word ik altijd zo slaperig van, bed warm föhnen en lekker slapen! Morgenochtend om acht uur PT met Jasper en diverse intakes met kandidaten!

Bonkend hart

Als ik eenmaal in bed lig, zware ogen krijg, het lichtje uitdoe en ga gaan slapen begint mijn hart te bonken. Het waait en regent zo hart buiten. Ik maak me best wel zorgen. Daarom kruip ik weer uit bed en ga het één en ander checken. Ik had al een plant binnen gezet. Ik zie dat de regenpijp van het dak is afgekomen en op de grond ligt en de papiercontainer ligt omver. Dat valt allemaal wel mee. Maar ja, de lekkage is niet goed gerepareerd door de Poolse bouwvakkers. En stel je voor dat het weer gaat lekken? Als dat zo is doe ik er toch niets aan, houd ik mezelf voor. Ik loop naar de badkamer om een slaappilletje in te nemen, anders gaat het me niet lukken. De laatste tijd weet ik niet goed hoe ik moet liggen. Op mijn buik kan ik nog steeds niet slapen en gebruik ik mijn twee hartvormige kussens maar zo af en toe is geen enkele houding fijn. In ieder geval nu niet. Door de hoofd- en nekpijn kan ik als het ware mijn ‘hoofd’ niet kwijt. Na een half uur woelen vraag ik me af of het geen placebo’s zijn. Normaal word ik zo duf als een konijn maar er lijkt niets te gebeuren. En dan opeens ben ik in slaap gevallen. Het wordt een woelige nacht en rond half vijf sta ik op.