De 4e en 5e dag van de stamceltherapie

De 4e en 5e dag van de stamceltherapie

Het programma van donderdag bestaat eigenlijk uit een sessie in de zuurstoftank en fysiotherapie. Alleen door de terugslag van de injectie in het ruggenmerg besluit de arts de zuurstoftank over te slaan. Maar eerst staat er een lunch voor ons klaar. In de tuin van de kliniek is een heel buffet opgedekt en er is muziek. Dr. Peter, Nico, ik en de kinderen worden in de watten gelegd met gerechten die ik niet eerder op heb, behalve de rijst dan. Het is hartverwarmend wat er voor ons geregeld is. Ik heb nog steeds hoofdpijn. Dr. Cesar geeft me vloeibare hoofdpijnmedicatie maar het doet niet zoveel. Daardoor kan ik niet heel lang bij de lunch blijven met de muziek die er wordt afgespeeld, het is te intensief.

Fysiotherapie

Voor de tweede keer tijdens de stamceltherapie ga ik naar de fysiotherapeut. Deze keer legt hij eerst de elektroden op mijn onderrug in verband met het beurse gevoel in mijn stuitje. Dit voelt goed. Als dit na 20 minuten afslaat verplaatst hij de elektroden naar mijn bovenrug en zet hem opnieuw aan. Tijdens deze behandeling worden de spieren opgewarmd en geactiveerd. Daarna gaat de behandelaar masseren. Na een uur kom ik sloom de behandeltafel af en voelt het beter dan daarvoor. Na deze behandeling worden we weer teruggebracht naar het hotel.

Laatste dag van de behandelweek

Het is een apart gevoel; deze week was zo intensief en ook het contact met de artsen en medewerkers uit de kliniek was intensief. Waardoor het best een gek idee is dat we morgen weer terugvliegen. Ik heb dat ook ervaren tijdens het reguliere behandeltraject. Je waant je zo veilig wanneer
je behandeld wordt en dan ineens ben je weer op jezelf aangewezen. Op deze laatste dag van de stamceltherapie krijg ik exosomes toegediend. Dit middel is vloeibaar en wordt in het masker ingebracht. Het masker wordt aangesloten op gas waardoor de vloeistof een gas wordt wat ik kan inademen. Het smaakt een beetje zoetig. Na deze behandeling heb ik overleg met de fysiotherapeut die voor mij oefeningen heeft bedacht die ik kan doen als ik weer thuis ben. Het zijn oefeningen voor mijn rug en voor mijn benen. Dr. Cesar geeft aan dat ik hem, als ik terug ben in Nederland, kan contacten voor vragen of dingen waar ik tegenaan loop.

Ook genieten

Deze laatste avond in het Hardrock wil ik lekker genieten, met een overheerlijke maaltijd en alcoholvrije cocktails. Met de roomservice laten we een paar heerlijke exemplaren komen. Daarna gaan we naar het restaurant en besluiten we vooral kleine gerechtjes te bestellen zodat we allerlei verschillende smaken kunnen proeven en wat langer zitten te tafelen. De kaars die ik in de Cathedraal heb gekocht nemen we mee en steken we aan. Diner at candlelight. Het is tenslotte een hele bijzondere reis en een afsluiting van een heftige periode.

Weer terug naar Nederland

Op zaterdag 13 juni worden we door de kliniek weggebracht naar het vliegveld van Guadalajara. Nicolas helpt mee met inchecken. Dat is erg fijn omdat hij alles in het Spaans doet. We vinden Nicolas zo aardig dat we het jammer vinden dat we hem niet meer zien. Een top kerel! Dan nemen we de vlucht naar Mexico City. Omdat de vluchten niet aansluiten heb ik een hotel geboekt en gaan we lekker relaxen op de kamer. Als het eenmaal tijd is nemen we de airtrain en gaan we naar de gate waar we zullen vertrekken. Het is dan inmiddels 22 uur in de avond. Het voordeel van de late vlucht is dat we lekker gaan slapen!