Ontstaan supervrouw

Hoe het begon

In 2018 werd bij Sheila toen ze 43 jaar was borstkanker gediagnosticeerd, drie snelgroeiende tumoren (HER2+). Ze begon met schrijven om vrienden, familie en haar netwerk op de hoogte te houden. Ineens zat ze middenin allerlei onderzoeken en behandelingen. Het schrijven was een fijne manier om alles te verwerken, waarop mensen haar gingen volgen en zo inspireerde haar verhaal anderen. Meer dan eens stelden mensen in de omgeving voor om een boek uit te brengen, om er iets mee te doen. Vrouwen met dezelfde diagnose vroeg Sheila om advies en wilden graag langskomen. Stukje bij beetje werden de zaadjes van de Stichting gepland. Na het behandeltraject bleven flink wat restklachten Sheila achtervolgen. Hoewel ze ‘schoon en genezen’ was, begon alles eigenlijk toen pas. Dit is ook het verhaal van veel andere vrouwen, merkte ze op. Sheila deed tijdens haar behandelperiode veel onderzoek en schroomde niet om een reeks aan verschillende middelen te testen. Bij toeval liep ze tegen stamceltherapie aan, voor haar aanleiding om dit verder te ontleden. En zo geschiedde: het idee om een boek uit te geven was geboren. En daar begon de vraag welke vorm het handigste was.

Februari 2020, het ontstaan van Stichting Supervrouw

Naast het uitgeven van het boek ontstond tevens het idee om andere vrouwen te helpen, door middel van alle ervaringen en onderzoek te delen. Sheila is namelijk de eerste vrouw in Nederland die stamceltherapie heeft ondergaan om restklachten van het behandeltraject te verminderen. Als gevolg dat op 13 februari 2020 Stichting Supervrouw werd opgericht om andere vrouwen tijdens en na borstkanker te informeren, te helpen en bij te staan.

De toekomst

We zijn trots dat we inmiddels zijn gaan samenwerken met een stamceltherapie kliniek in het buitenland. Deze behandelingen worden niet vergoed door de ziektekostenverzekering. De Stichting is afhankelijk van donaties, verkoop uit de webshop en out-of-the-box inzamelacties. Daarnaast maken we regelmatig vrouwen blij met een verwenbehandeling bij de schoonheidsspecialiste. Of we regelen iets voor een vrouw die uitbehandeld is. Het doel is om binnen 5 jaar voor 100 vrouwen een stamcelbehandeling te realiseren.

Om onze doelen te realiseren werken we in kleine stapjes, en jij kunt ons daarbij helpen! Volg, steun en like ons via de sociale media kanalen, we horen graag van je!