Derde dag IvHG

Vandaag de 3e sessie bij het IvHG (Instituut voor Hyperbare Geneeskunde)

Straks toch eens vragen waar ‘Hyperbare’ voor staat. Het is vrijdag 16 augustus, ik ben om zes uur opgestaan. Vanaf kwart over acht verzamelen en om half negen zitten we weer in de cabine. Ik probeer vooral de observator te zijn. Wat doet deze zuurstoftherapie met mij? Omdat dit traject in een keer in mijn agenda gepropt is, heb ik het daardoor erg druk. Gisteren had ik vanaf half negen tot half zes aan een stuk door afspraken. Daardoor weet ik nu niet of ik een beetje moe ben van de drukte of van de zuurstoftherapie. Handig dan! Vandaag is het iets rustiger, ik hoef vanmiddag na IvHG alleen naar Roosendaal voor een klantgesprek.

Ik ben de jongste

Gisteren zat ik in een andere groep dan de dag ervoor omdat ik een sessie later had genomen. Ik heb nu twee groepen gezien, dat zijn eenentwintig mensen. Ik ben veruit de jongste. Er zijn hele stille mensen en mensen die veel praten en aanwezig zijn. Je kent het wel, het stereo type opa of oma met een puzzelboekje op schoot. Gisteren zaten er drie grappige vrouwen op een rijtje tegenover mij. Eén daarvan, stelde ik me zo voor, leek op Georgina Verbaan maar dan een jaar of zeventig. Een slanke, niet al te lange oudere vrouw, met wit haar in een krullende bobline. Ook een beetje het onhandige van Verbaan, althans de typetjes die ze wel eens speelt. Ik zat me te verbazen over de mimiek die me aan de actrice deed denken. Ach en dan die oude man aan mijn kant, een paar stoelen verderop die antwoordde op de vraag welke film we wilden zien. SEX! De hele cabine lag dubbel.

Vierde behandeling bij het IvHG, maandag 19-08-19

Ik ben vandaag chagrijnig van de rugpijn! De linkerkant bij mijn schouderblad doet enorm zeer. Daardoor kan ik ook niet goed zitten. Tijdens de zuurstoftherapie neem ik een kussentje mee zodat ik nog rechter op kan zitten. Eerst heb ik Merel naar school gebracht. Vandaag is de eerste schooldag na de zomervakantie. Een nieuwe juf waar ik kennis mee wilde maken en melden dat ik Merel om de week in de ochtend eerder breng in verband met deze behandeling. Dat was een vreemde niet zo prettige kennismaking. Nee, het was niet mogelijk om Merel eerder naar de klas te brengen, ze moest maar buiten wachten. Er kon geen zin vanaf als ‘hoe is het eigenlijk met je?’ Sta je dan met een juf van een jaar of vijfentwintig. Merel stond er beteuterd bij. Villa Vlinderhof is in opspraak geweest afgelopen jaar in verband met een klasgenootje van Merel. Vorig jaar liep het met de andere juf heel soepel, die had alle begrip. Dus morgen even langs Kim, de intern begeleider. Dit moeten we even ophelderen.

Dr. Mommers van IvHG

Na de sessie liep ik even naar de arts om te melden dat ik vanaf vrijdag een toename van pijn heb in het bestraalde gebied en nu in mijn rug. Het is een normale reactie en geeft aan dat het werkzaam is. Het is fijn om even te kletsen met dr. Mommers die ook even mijn rug controleert. Daarna herinnert hij me aan het verwijderen van de Port-a-Cath. Tjee… ik was het helemaal vergeten. Het staat natuurlijk wel in mijn agenda dus ik was er vast wel achter gekomen vandaag. Dr. Mommers verzoekt mij na het verwijderen een röntgenfoto te laten maken in verband met een klaplongetje. Dat is dan weer belangrijk in verband met de zuurstoftherapie. Klinkt best logisch. Fijn dat er zoveel mensen meedenken! Dat regel ik morgen meteen na het verwijder van de PAC. Dat betekent dat ik ook het een en ander moet regelen voor Merel na school. Ik ben dan nog niet terug namelijk.

Fysio

Als ik na de therapie wegrijd bij het IvHG bel ik meteen de fysio. Ik houd het niet meer uit zeg. Gelukkig is er bij één van de fysio’s een plekje voor een behandeling in de middag na ik Merel weer uit school gehaald heb. Ik heb geen zin in kantoor vandaag en besluit thuis te gaan werken. Dr. Mommers had nog gezegd dat crossen goed is voor mijn rug, maar ik heb geen fiducie vandaag. Het snoeien van de heg gisteren in de tuin is me toch duurder komen te staan dan ik dacht. Ik ga lekker vroeg naar bed vanavond, dan voel ik me morgen vast veel beter!