Die verdomde opvliegers door de chemo

Opvliegers door het toverdrankje chemo

Gisteren chemokuur 4b via de PAC gekregen. En dat ging al heel goed! De verpleegkundige haalde eerst de wondpleister ervan af en daarna legde ze uit hoe het in zijn werking ging om het infuus aan te sluiten op de PAC. Natuurlijk was het nog wel heel gevoelig. Wendi gaf me haar hand tijdens het inbrengen, om even lekker in te knijpen. Toen ie eenmaal zat was het perfect, vrije armen en niet meerdere keren hoeven te prikken.

Het lollige duo

Gisteren was het lollige duo meegegaan naar de chemo. Mijn nichtje Marlolein en mijn vriendinnetje Wendi. Oh oh, godin noemde ze mij. Maar heel veel hadden ze niet aan me want nadat de clemastine was ingespoten (antihistamine) begon de slaap weer te komen. Ik voel het al heen snel gebeuren en dan val ik gewoon weg. Die twee zijn lekker gaan lunchen beneden terwijl mijn toverdrankje indruppelde. Maar toch is het fijn om de liefde en betrokkenheid te voelen van dierbaren om je heen.

 

Reactie van kuur 4a

Ik liet de foto zien van mijn gezicht van vorige week vrijdag. Ze schrokken er wel van. Mijn ogen waren zo gezwollen, trouwens mijn hele gezicht was gezwollen. Volgens de verpleegkundige was het toch wel bijzonder dat dit van de dexamethason zou komen. Ik hoor verschillende interpretaties. Wellicht is het van de immuno geweest. Ik ga vanaf nu eens opletten met welke kuur ik het wel heb en welke niet.

Snel klaar vandaag

De kuur was eigenlijk al heel snel klaar. Ik checkte in om 10.45 uur en checkte uit rond 13.30 uur. We zijn nog even wat gaan drinken in het restaurant want ik had zo’n zin in koffie. Daarna is Mar naar haar werk gegaan en Wendi mee naar mijn huis. Onze strijk koningin heeft mijn strijk weggewerkt. Zo lief! Ik was natuurlijk wel moe en slapjes maar voelde me buiten dat best wel goed! Ik ben zelfs ‘s avonds nog met mijn borrelvriendjes bij Crispijn een drankje gaan doen!.

Klote nacht door de opvliegers

Maar de nacht was waardeloos. Waarschijnlijk te laat naar bed gegaan. Ik kon bijna niet in slaap komen en eenmaal in slaap werd ik steeds weer wakker door de opvliegers. Het is bijna niet uit te leggen. Van het ene op het andere moment vult mijn lichaam zich met hitte. Elk deel van mijn lichaam gloeit. Ik moet dan alle dekens van me afdoen, wapperen en een tijdje ontbloot liggen tot ik het koud krijg. Ik loop ook altijd even naar het toilet. Vanochtend ben ik er van ellende om 6:06 uur uit gegaan en ik viel waarschijnlijk pas rond 1:00 uur in slaap en dan zo’n beetje elk uur wakker geweest van de opvliegers.

Geen dik gezicht

Nieuwsgierig liep ik van mijn bedje naar de badkamer om naar mijn gezicht te kijken. Joepie, geen zwellingen! Ik zie er normaal uit. En ach, vroeg wakker vind ik niet zo erg. Ik rommel wat, maak een ouderwetse kwast. Gekookt water met een uitgeperste citroen en daarbij het middeltje synerga, dat moet ik een half uur voor het eten gebruiken voor de slijmvliezen in mijn darmen. Kan het mooi alvast inwerken. Daarbij doe ik ook het vloeibare magnesium want ik heb regelmatig nu kramp in mijn voet. En kennelijk zou uitgeperste citroen een positief effect kunnen hebben op de opvliegers. Nou ja, baat het niet dan schaadt het niet.

Boodschapjes doen

Het is weer zaterdag en dus tijd voor de boodschappen, ik heb al wat lijstjes gemaakt. Ik ga lekker vroeg naar de winkels nu ik al vroeg op ben. Vanmiddag komt mijn lieve nicht Monique uit Heiloo. We hebben elkaar al zo lang niet gezien en veel bij te kletsen. Ik weet dat ze gek is op paleo dus ik ga even een neutraliscious cake maken van Sabine! En ik wil even langs de sportschool om te sporten op de apparaten. Het liefst ga ik hardlopen maar na zo’n drama nacht is dat een te grote inspanning denk ik. Ik probeer morgen weer buiten te lopen.