Donatie KWF door leverancier

Wat een bijzonder verhaal van een leverancier die doneert bij het KWF

In juni van dit jaar leerde ik Jeroen kennen als zakenrelatie. Bij het eerste gesprek zat ik met een mutsje op want mijn haren waren er al af. Ik worstelde toen nog behoorlijk hoe ik dat zakelijk ging doen. Wel zeggen, niet zeggen. Ik besloot het de eerste tijd stil te houden. Maar met Jeroen werd het een bijzonder gesprek, zoals je wel eens met sommige mensen kunt hebben. In verband met een casus hadden we regelmatig contact en in één van onze telefoongesprekken complimenteerde hij me met mijn werk en wie ik ben als persoon. Dat was voor mij het moment om hem in vertrouwen te nemen. Dat dit zou eindigen met een donatie aan KWF had ik niet kunnen vermoeden.

Hij bood aan om me te helpen als vriendendienst

Na een aantal maanden bood hij aan om mij te helpen met een casus waar ik mijn hoofd over brak. Samen werkte we er een tijdje aan en we boekten een succes. Daarom wilde ik hem bedanken. Voor niets gaat de zon op, dacht ik in mezelf. Maar tevens een verborgen blokkade om te kunnen ontvangen. Hij reageerde niet. Maar later kwam hij een bakkie doen op kantoor. Ik greep mijn kans om een fles wijn met een envelopje cadeau te doen. Hij was het er niet mee eens, maar nam het mee. Om me vervolgens vanuit de auto te bellen dat ie boos was. “Wat heb je nu gedaan? Ik dacht dat er een kaartje in zat, zit er geld in!” Hij vertelde dat hij naar kantoor was gegaan en het geld had verdubbeld en gedoneerd bij KWF, speciaal voor mij. Het geld uit de envelop ging in de spaarpotten van de kinderen. Punt uit. Ik was even sprakeloos.

Geven en ontvangen

Het ontvangen blijft een dingetje voor mij, al ben ik me ervan bewust en werk ik daar aan. Dit is een prachtig voorbeeld van een spiegel die me voorgehouden wordt door een leverancier op mijn pad. Wat een bijzondere dingen maak ik mee door dit proces. Wat me ook weer dankbaar maakt en het besef geeft dat er mooie mensen op de wereld zijn. Tevens ook het besef dat mijn diagnose ergens over gaat. Over een fysiek deel en over een mentaal deel, wat te maken heeft met overtuigingen en programmeringen.