Een beetje spanning

Toch een beetje spanning voor de mammografie en echo

Vandaag heb ik om half 3 heb ik een afspraak in het Elsabeth ziekenhuis. De autosleep app laat zien dat ik vannacht goed geslapen heb, voldoende diepe slaap en een rustige hartslag. Op onbewust niveau heb ik me weinig zorgen gemaakt. Toen ik vanochtend mijn ogen opende, voelde dat mijn rechterborst pijnlijk is en later in de spiegel duidelijk de zwelling zag, ja toen begon de spanning te stijgen. Dan begint de routine van de dag, douchen, ontbijt maken en naar kantoor. Dat verdrijft de gedachten. Maar gedachten zijn hardnekkig en op een onbewaakt moment komen ze weer ongewenst in mijn hoofd voorbij. De dag begint voor mij op kantoor en daar merk ik dat ik na het douchen vergeten ben om mijn bril op te zetten. Die ligt nog thuis. Ik moet weer terug om deze op te halen want zonder kan ik niet werken.

Stiekem ben ik benieuwd wat een dagkaart zou zeggen

Als ik in een situatie zit waarin ik een besluit moet nemen leg ik wel eens een kaart. Meestal sluiten de kaarten aan bij het proces waar ik op dat moment mee worstel en helpt het mij om een besluit te nemen. Zittend achter mijn bureau met een verse kop latte macchiato van sojamelk staar ik naar mijn beeld. Zal ik het wel of zal ik het niet doen? Ik toets in google; dagkaart. En dan komt de site van tarotstapvoorstap.nl al gauw naar voren. Ik kies voor de optie dagkaart en bedenk me ondertussen, ‘suffie, er is toch geen kaart die hierop slaat eigenlijk’. En dan verschijnt de negen van Zwaarden op mijn beeldscherm. Allemachtig, negen zwaarden en een persoon die met zijn handen voor het gezicht op een bed zit. Wat een heftige kaart. Maar dan lees ik de betekenis en eigenlijk sluit deze kaart dan toch, ook al dacht ik dat er geen kaart zou zijn, op het proces waar ik in zit.

Mijn nuchtere kant zegt …

Dat ik pas echt iets weet als ik de uitslag heb. Honderd kaarten veranderen daar niets aan. En zorgen maken heeft gewoon geen zin, al is het een logisch gevolg. Ik sluit de pagina weer en ga aan het werk, dat is de beste manier om te zorgen dat ik geen zorgelijke gedachten heb. Aangezien er nog veel werk op mijn ligt te wachten kan ik de tijd tot half 3 makkelijk vol krijgen.