Een bijzonder moment, uitslag MRI!

Een fantastische uitslag MRI

Vandaag is een spannende dag, omdat ik de uitslag MRI-scan te horen krijg in het AVL. Na drie chemokuren is op de MRI geen tumor meer zichtbaar in de linkerborst! Dr. Toetha laat ons meekijken op het beeldscherm, wat erg fijn is. Eerst laat ze het beeld zien van voor de chemokuren en daar zien we duidelijk een tumor van 2.8 cm. Daarna laat ze de foto zien van 3 augustus na de derde chemokuur. Het lijkt wel een tovertrucje. Mijn lieve nichten Alexandra en Marjolein zijn meegegaan naar de MRI-uitslag. Samen kijken en luisteren we naar het goede nieuws. Ik heb er geen woorden voor, wauw!

Kalkjes

Bij de second opinion was al naar voren gekomen dat er ook kalkjes aanwezig zijn in de linkerborst. En zijn deze onschuldig of niet? Dat kunnen ze aan de buitenkant en via mammografie niet beoordelen. Er zijn verschillende opties. Niets doen, weghalen tijdens de operatie of van tevoren testen om te bepalen of ze kunnen blijven zitten. Want dat scheelt namelijk borstinhoud en dat heeft weer invloed op de manier van opereren. Via een stereotactische biopsie kunnen de kalkjes onderzocht worden. Ik kies voor de optie ‘vooraf onderzoek’. Tevens wordt dan nog een jodium bron aangebracht zodat de chirurg weet waar ze moet opereren.

 

Okselklieren

Tja en dan de okselklieren. Ik was al zo blij met het nieuws dat er slechts twee klieren waren aangedaan. Maar omdat er in het ETZ geen PET-scan is gemaakt, is er geen zeker beeld over het aantal klieren. Nu heeft het medisch team geconcludeerd dat er twee tot drie aangedane klieren zijn en dat er een verdikte klier bij het sleutelbeen is gezien. Dr. Toetha vertelt dat het idee is om tijdens een operatie een snede te maken in de oksel, een weefsel stukje weg te nemen en deze met een sneltest te laten onderzoeken door de patholoog. Is het weefsel schoon dan wordt er één klier verwijderd. Is het niet schoon dan worden alle klieren weggehaald, een zogenaamd okseltoilet. Oksel en borst worden in één operatie gedaan.

Optimistische arts

Dr. Toetha is erg optimistisch doordat ik een buitengewoon goede respons geef op de chemotherapie. De kans is zeer groot dat alle kankercellen worden opgeruimd en afgevoerd worden door mijn eigen lichaam. Dat de lymfeklieren nog wat vergroot zijn kan met dat proces van opruimen te maken hebben. Verder stelde ze mij gerust met de woorden dat ze voor een goed cosmetisch resultaat willen gaan met opereren. Alhoewel mijn focus meer ligt op beter worden dan dat ik de mooiste borsten van het land krijg. Na twee zwangerschappen is de glans er toch al vanaf. Maar oké, als we het daar dan toch over hebben en ze kunnen er iets moois van maken dan is dat wel heel erg fijn. Ik blijf nu eenmaal ijdel!/p>

Voorbereidingen operatie

Ze weten wel van doorpakken in het AVL. Of ik meteen even voor een intake langs de anesthesist wil gaan. Na het goede nieuws ga ik bloed prikken voor het erfelijkheidsonderzoek. Daarna ga ik met San en Mar even naar het restaurant. Ik ben uitgedroogd, nog geen koffie gedronken vandaag. De dames eten een lekker broodje en ik mijn eigen shake van thuis. Als ik van tevoren bij het restaurant aangeef dat ik glutenvrij eet, kunnen ze iets uit de vriezer halen en afbaken. Goed om te weten! Nu beperk ik mij tot een overheerlijke latte macchiato. Ik vul de vragenlijst in van de slaapdokter. Als we klaar zijn lopen we langs radiologie voor de cd-rom van de MRI-uitslag. Deze wil ik namelijk aan dr. Oliekan geven in het ETZ, daar heb ik morgen mijn check-up. De intake bij de slaapdokter stelt niet zoveel voor. Ik heb geen bijzonderheden te melden, zo’n medisch trackrecord heb ik immers niet!/p>

Wonderen

Ik heb altijd al geloofd in wonderen. Deze MRI-uitslag is daar een mooi voorbeeld van! Als ik de meiden thuis heb gebracht en doorrijd naar huis met een koffietje naast me en de radio aan laat ik alles bezinken en prijs ik me gelukkig met dit fantastische resultaat. Ik moet dan nog wel zes chemokuren, maar in de wetenschap dat het zo goed aanslaat is dat een hele goede motivatie om de behandelingen door te komen. Ik ben ervan overtuigd dat de homeopathie, de supplementen en de bio quantum feedback in combinatie met de chemo’s en het blijven sporten bij elkaar zorgen voor dit wonder! Ook alle support van de lieve mensen om mij heen geven me veel kracht. Tijdens de rit naar huis bel ik met Lars en stel ik voor om lekker met zijn drietjes naar het pannenkoekenhuis te gaan en te genieten van deze behaalde mijlpaal.