De eerste stamcelbehandeling

Op 08-06-20 de eerste stamcelbehandeling

Het is best bijzonder, ik ben de eerste Nederlandse vrouw die na het behandeltraject voor borstkanker voor de restklachten stamcelbehandeling ondergaat. Op maandag 8 juni is het zover en word ik opgehaald door de kliniek in Guadalajara. Eerst volgt er een medische evaluatie van de informatie die er al is. Het is een formele check of ik wel ben wie ik ben. De arts van de stamcelkliniek is erbij want soms is het behoorlijk medisch Engels waardoor ik niet alles kan volgen. Erg prettig dat het dan vertaald wordt. Vanwege Corona is alles gesloten in het hotel, dat betekent dat het prachtige zwembad niet toegankelijk is. Gelukkig is er een oplossing. De kliniek beschikt over een privé zwembad. Lars en Merel kunnen lekker in het zwembad en vermaken zich daardoor prima.

Het eerste infuus met stamcellen

Daarna worden er nog wat onderzoekjes gedaan en dan sluit de verpleegkundige het infuus aan. Er worden twee buisjes bloed afgenomen voor de ‘extra’ behandeling die in de middag gepland staat. De stamcellen worden uit het laboratorium gehaald want het is ‘levend materiaal’ en dit mag niet onder een bepaalde temperatuur komen, dat zou de kwaliteit niet ten goede komen. Dan breekt het grote moment aan van het inbrengen van de stamcellen. Er zijn twee artsen bij en ook de casemanager wil meekijken, alle ogen zijn op mij gericht. De stamcellen zijn koud en dat merk je. De sensatie die ik ervaar is nog het beste te vergelijken met te snel een koud ijsje eten. Daar krijg je hoofdpijn van. Dat voel ik tijdens in het inbrengen van de stamcellen ook, even krijg ik een bonkende hoofdpijn. En dat trekt daarna weer weg. Het inbrengen van de stamcellen via het infuus is zo gebeurd. De eerste 100 miljoen stamcellen zijn ingebracht! Dan volgt het inbrengen van de vitaminen implantaten links en rechts van mijn navel. Deze vitaminen ondersteunen de stamcellen. Het gebeurt met een naald en daarna ontstaan er twee bulten, links en rechts. Het zal een aantal dagen zeer doen en daarna trekt het weg. De bulten moeten met een week of 3 wegtrekken.

Een extraatje ….

In de middag krijg ik een gezichtsbehandeling boven in de spa van de kliniek. Ik word naar een kamer gebracht die heerlijk naar eucalyptus ruikt en waar ik op een heerlijk zachte behandeltafel ga liggen. Een Mexicaanse schoonheidsspecialiste gaat met mij aan de slag. Het is een enorme verwennerij. Ze gebruikt een apparaat om de dode huidcellen te verwijderen, ze masseert en allerlei lekkere middeltjes worden op mijn huid gesmeerd. Daarna komt er een arts. Die gaat de stamcellen vermengen met het bloedplasma. En dit wordt door middel van prikjes ingebracht. Het heeft niets te maken met mijn diagnose. Het is een extraatje naast het behandeltraject. Stamcellen die lokaal worden ingebracht in het gezicht, verbeteren de huidstructuur omdat de stamcellen zullen groeien naar huidcellen. In het gezicht en in de hals worden deze stamcellen ingebracht. Om de huid weer rustig te maken na deze injecties leggen ze gaas over mijn gezicht. En daarna wordt er een soort klei aangebracht. Hier blijf ik een poos mee liggen. Na 20 minutren wordt het heel eenvoudig verwijderd (erg praktische techniek door het gaas) en dan zijn we 2.5 uur verder! Mijn huid voelt heerlijk na al deze weldadige behandelingen.

Weer terug naar het hotel

Lars en Merel hebben zich goed vermaakt in het privé zwembad van de kliniek. Af en toe hoorde ik hun stemmen en hard geplons in het water. Het gaf mij een gerust gevoel. We hebben op Schiphol het spel Skipbo gekocht, een erg leuk kaartspel. Dit hebben ze veel gespeeld aan het zwembad als ze weer even genoeg hadden gezwommen. Als ik terugkom van de behandelingen willen ze eigenlijk nog blijven. Dan pakken we de spullen in en brengt Nicolas (onze vaste begeleider tijdens de trip) ons met de Tesla terug naar het hotel. Behandeldag één van de stamcelbehandeling zit erop! Yess!! Het is tijd om lekkere gerechtjes van de kaart te bestellen, die we laten bezorgen op de kamer met roomservice. Daarna gaan we vroeg slapen, want ik wil uitgerust zijn voor de tweede behandeldag.