Eerste werkdag na de zomervakantie

20 augustus eerste werkdag, scholen weer gestart in het zuiden

Het moest er natuurlijk van komen, het einde van de schoolvakantie, de eerste schooldag en de eerste werkdag. Als ondernemer blijf je toch vaak aan het werk en was dit niet de eerste werkdag eigenlijk. Normaal gaan we op vakantie met ons drietjes. Vorig jaar tufte ik naar Zuid-Frankrijk, tegen de Spaanse grens met onze jongtimer Cherokee. Wat heerlijk was dat. Dit jaar zat dat er helaas niet in. Zulke autoritten kan ik nu niet maken en ik zit natuurlijk met mijn chemo schema’s. Maar gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en hebben we een fantastische zomer gehad in Nederland. We zijn regelmatig bij de zee geweest en hebben rondom huis genoten, dat kan ook minstens zo fijn zijn. Nu in ieder geval wel.

Eerste schooldag van Merel

Voor Merel was het wel even spannend, een nieuw schooljaar. En doordat het gisterenavond even anders liep doordat ze verdrietig was en later ging slapen, vond ze het extra lastig om naar school te gaan. Lars ging ook mee om Merel op deze eerste schooldag weg te brengen. De nieuwe juf is super aardig en begreep het goed. Ze zei: “Ik snap je wel hoor, ik had een hele nieuwe klas vanochtend. Dat vond ik ook spannend.” Het ijs was zo gebroken met wat uitleg van onze kant.

 

De eerste werkdag op kantoor na twee weken minder aanwezigheid

De afgelopen weken waren de kinderen steeds bij mij en ik had toch wat ziekenhuis bezoeken. Vanuit huis kan ik gelukkig wel veel doen en heb ik mijn mail en de aanmeldingen bijgehouden, maar het was als het ware wel de eerste werkdag op kantoor zelf. Zomervakantie is zo fijn, maar weer in het ritme komen met school en werk is ook weer zo fijn! Vandaag had ik na de zomerstop een afspraak met coach Willem.

Goed consult

Ik dacht even snel langs te gaan bij het ETZ. Eerst kreeg ik een assistent die mijn bloeddruk en zuurstofgehalte ging opmeten. Daarna een apothekersassistent die de lijst met medicatie met me doornam en als laatste de anesthesist, een leuke grappige Belgische dame. Wel weer bijzonder om te horen dat mijn waardes zo goed waren (zuurstofgehalte 99%, ejectiefractie 55% wat erg goed is gegeven de omstandigheden). Allemachtig om elf uur had ik een afspraak en om kwart over twaalf belandde ik bij de apotheek voor medicijnen en ook dat duurde een half uur. Om vervolgens snel Lars weer terug te brengen naar kantoor en weer terug te rijden naar Tilburg voor het consult met Willem. Ik zag allang dat ik het niet ging halen om Merel van school te halen, dat heeft Lars gedaan. Zo lief!

Consult anesthesist

Ik hoor opeens de wc gaan en bedenk me dat ze nog niet slaapt. Daarom ga ik even checken boven. Merel zit weer in bed en ik vraag wat er is. “Een lang verhaal mama en ik moet huilen.” “Dat geeft niet” zeg ik. Ik ga bij haar op bed zitten en vraag of ze het wil vertellen. “Maar dan moet ik ook huilen…” “Nou dat geeft niet hoor”, zeg ik weer. Merel vertelt dat ze bang is om mij kwijt te raken. “Jij bent de enige volwassen persoon die ik vertrouw, dan heb ik niemand meer. En dan wil ik ook niet meer leven.” Poeh, dat kwam even binnen. Ik laat alles maar even los, morgen vroeg op, vroeg naar school etc. Dit is even belangrijker. Ik vraag Merel wat ze nodig heeft om van haar angst vertrouwen te maken. Want dat is wat er aan de hand is.

Samen op kantoor

Lars en Merel kwamen samen op kantoor aan, ik was ook net een minuut binnen. Super vrolijk kwam Merel haar verhaal doen over hoe leuk het op school was. Ik ook blij dat ze zo vol was over de eerste dag. Deze eerste werkdag ging als een wervelwind voorbij, gelukkig morgen weer een dag waarbij ik wat productiever kan zijn!