Fotoshoot met Paulien en Yvonne

Niet wachten op het uitvallen

Wachten op het uitvallen wilde ik niet. Daarom liet ik het op 20 juni afknippen en afscheren. En met dit nieuwe koppie wilde ik op de foto. Ik belde Paulien, een goede fotograaf uit Den Haag. Twee jaar geleden deed ik met haar en nog een heel aantal vrouwen een cursus ‘Master in Wonderen’. Haar manier sprak me wel aan en dat kon ik nu precies gebruiken. Maar het uitvallen zou al wel vanaf eind juni kunnen gaan starten en die stoppels vond ik wel stoer. Dus regelde ik met Paulien op hele korte termijn een fotoshoot.

Fotoshoot van mijn nieuwe look!

Ik ben drieënveertig jaar en sinds mijn veertiende heb ik lang haar. Ik heb wel twee keer een bobline geknipt maar kreeg er altijd spijt van en beloofde mezelf nooit mijn haar meer af te knippen. Ondertussen was het erg lang geworden. Een tijdje terug moest er een stuk vanaf omdat het dood was, vijftien centimeter, au! Maar eigenlijk stond het wel, het was ook veel makkelijker en het hing nog altijd op mijn rug.

Samen met Yvonne naar Den Haag

Ja, wie heeft er nu heel snel tijd? Yvonne moest werken maar haar baas gaf haar vrij voor de avond! Tijdens de fotoshoot leek het me wel handig als er iemand bij was om te helpen. Ik had op advies van Paulien een lang stuk stof gekocht bij de stoffenwinkel om mezelf in te wikkelen en af te wikkelen tegen de zonsondergang. Lekker creatief! Maar de reis begon op vrijdagavond 27 juni met een dikke file op de A2 en we moesten wel op tijd zijn in verband met het zonlicht. We deden uren over de heenreis en uiteindelijk reden we ook naar de verkeerde strandtent. En tot overmaat van ramp begon mijn buik te rommelen.

Shoot kon beginnen

Na een nieuw adres ingevoerd te hebben reden we naar de juiste strandtent. En daar liepen Yvon en ik met zomerkleding vanuit het Zuiden. In Brabant was het bloedheet en aan de zee slechts achttien graden. Weer dook ik het toilet in van deze strandtent vanwege de kramp. En Paulien had gelukkig een dik kleed bij zich. We liepen met z’n drietjes naar de zee, dat was nog heel stuk lopen. En het waaide ontzettend hard. Eenmaal een plekje gevonden deed ik mijn lange jurk uit en draaide me in de lange lap stof van vijf meter bij. De lap fladderde zonder assistentie in de wind, zo hard waaide het. Ik wikkelde me in en wikkelde me weer af. Het was wel gaaf zeg! Ondertussen kwamen steeds buikkrampen opzetten. De echte zonsondergang zou nog even op zich laten wachten. Omdat het zo koud was, kon ik zo niet blijven staan en leek het me beter als ik even terug zou gaan naar de strandtent om op te warmen en weer terug te komen.

Leuk verhaal

Yvon ken ik al erg lang, sinds mijn vierde. Mijn vader huurde een loods in Vlijmen en deze was van haar ouders. Ik ging vaak op zaterdagochtend als klein hummeltje mee naar de werkplaats in Vlijmen om op kantoor te spelen terwijl mijn vader aan het werk was. Ik zette koffie, maakte de bureaus schoon en waste de kopjes af. En ik speelde kantoortje. De kinderen van de familie waar de loods van was sliepen nog en tegen een uur of elf ging ik vragen of ze al wakker waren. Zo raakte ik bevriend met de drie zusjes. Een jaar of drie geleden ben ik Yvon weer eens gaan opzoeken in verband met mijn veertigste verjaardag. En die klik was er meteen weer. We hebben eigenlijk zoveel meegemaakt. De loods brandde namelijk af en zo kwam ik er een tijdje niet tot de loods weer opnieuw gebouwd was. We kregen kleding van de zusjes die ouder waren dan ik. Ik was gek op die meiden. Yvon en haar andere zus pasten op ons als mijn ouders danswedstrijden hadden. En nu hebben we weer zo’n fijn contact.

Korte fotoshoot

Paulien had nog allerlei plannen met de zonsondergang, maar mijn buikkrampen waren zo erg dat het gewoon niet meer ging. Ik kon niet meer terug. We hadden slechts een kwartiertje aan de zee gestaan, maar toch had Paulien fantastische foto’s genomen. De foto op deze website is door haar gemaakt en nog een aantal close-ups. Ik was dik tevreden. Een bijzondere ervaring met deze twee top wijven!

Wil jij meer weten over deze fotograaf? Klik hier voor Paulien de Gaaij en bezoek Foto’s om op te vallen !!