Hoe gaat het 10 weken na de stamcelbehandeling in Mexico?

Hoe gaat het 2.5 maand na de stamcelbehandeling?

In Brabant brak al gauw de zomervakantie aan. En dat was een perfecte planning na de intensieve periode rondom de stamcelbehandeling. Merel ging de eerste twee weken met haar vader mee naar België. Lars kwam vakantiewerk op kantoor doen en ik was van plan om wat uurtjes op kantoor te spenderen en ondertussen de vakantie te omarmen en het rustiger aan te doen. Gaandeweg de weken kreeg ik weer last van schouderbladpijn en dat schoot vervolgens in mijn nek. Mijn energieniveau ging omlaag. Ik had nu ruim 5 weken nergens last van gehad en verwend met deze nieuwe transformatie.

Aangestoken door Merel

Toen Merel thuis kwam van haar vakantie in België en zij in de nacht ziek wakker werd kreeg ik 2 dagen erna dezelfde symptomen. Vermoedelijk een buikgriepvirus. Ik ging een paar roerige weken tegemoet van schouderblad- en nekpijn en een ziek gevoel. Maar er wordt ook hard gewerkt in mijn lichaam. Een terugslag is ook denkbaar. Ondertussen heb ik Soemia, een bijzondere vrouw, ontmoet die net als ik borstkanker heeft gehad en door de laatste fase van behandelingen ging. Het toeval wil dat haar nichtje met een auto immuunziekte na mij de stamcelbehandeling heeft ondergaan bij Cryovida in Mexico. We delen onze ervaringen en inspireren elkaar. Zij is net zo positief ingesteld als ik en wil ook graag vooruit en fit worden. Ik vind het erg fijn om contact met haar te hebben.

Preventief Medisch Centrum

Soemia gaf mij als tip om eens naar het PMC te gaan en ze vertelde over de stoomcabine waar ze al een heel aantal keren in is geweest. Deze stoomcabine kan chemo uit het lichaam onttrekken, een detox. Na de chemo was ik al op zoek geweest naar een middel om te ‘ontchemogiften’. Maar ik vond geen aansluiting of iemand die er iets van wist. Eerst had ik een consult bij dr. Trossel van heet PMC die mij adviseerde om een oligoscan te doen van de huid op mijn hand. Daaruit valt af te lezen hoe het in het lichaam met de mineralen en zware metalen is gesteld. Vervolgens adviseerde hij mij om zuurstofinfusen te nemen en de detox te doen bij Aqua Tilis in Waalre. En tot slot de vitaminen tekorten aan te vullen. Als ik dat allemaal gedaan heb dan gaat hij groeifactoren toedienen om de stamcellen nog beter hun werk te laten doen. Ik ben Soemia eeuwig dankbaar voor haar doorverwijzing.

Twee zuurstofinfusen en veel vitaminenshots verder

In Italië wordt het apparaat Oxygen Polyatomic Liquid in de ziekenhuizen gebruikt. Een machine waarmee zuurstofinfusen worden gegeven. Wanneer je kanker hebt ontwikkeld zijn je cellen zuurstofarm. Het is noodzakelijk om meer zuurstof in de cellen te krijgen. Inmiddels heb ik twee infusen met zuurstof en vitaminen ontvangen. Bij de eerste merkte ik nog niets maar bij de tweede begin ik het positieve effect te ervaren. Zo wordt mijn diepe slaap bijvoorbeeld beter.

Maandag 17 augustus naar Aqua Tilis

Vandaag ben ik met een lekker muziekje op naar Waalre gereden. Een moment voor mezelf en het moment om de chemo, die mijn leven heeft gered, nu uit te zweten. Wat symbolisch dat ik bij dit instituut binnenkom en buikkrampen krijg zoals ik had toen ik de eerste chemo’s kreeg. Was dit een grapje van boven? Ik zat net de intakepapieren in te vullen voor de behandeling. Ik haastte me naar de wc met buikpijn om me daarvan te verlossen. Even later ging ik in gesprek met een dame van dit instituut. Ze legde me alles uit en bracht me naar de cabine. Daarna ga ik naakt de cabine in die 50 graden is, ik ga liggen en wacht op wat er gebeurt. Het is goed uit te houden en ik sluit mijn ogen. Wat heerlijk dit. Lampen gaan aan, een sproeier en naast me een soort kachel met bladeren, er komt stoom in de cabine. Tussendoor zegt een dame dat ik kan gaan douchen en daarna mag ik weer opnieuw de cabine in. Als de tweede sessie klaar is, ga ik douchen en scrubben. Er komt veel ‘bruinsel’ van mijn huid af, de afvalstoffen. Na deze sessie voel ik me fit en zen! Na 5 keer wordt er een zweetanalyse gemaakt en kunnen ze zien of de chemo weg is of nog niet.

Hardlopen weer opgepakt

Eindelijk heb ik een stabiel begin te pakken met sporten. Hardlopen is sinds mijn 12e iets wat ik graag doe. Als ik dit niet kan doen krijg ik mentaal een terugslag. De afgelopen weken ben ik gaan opbouwen en tijdens mijn laatste run liep ik 12.5 km. Het is een jaar geleden dat ik 10 km kon hardlopen, daarna brak ik steeds verder af. Dit is een fantastisch resultaat en mooi om te zien dat ik het traject van stamcelbehandeling, zuurstofinfusen en detox niet voor niets heb gedaan. Yeahhh!