Journalist komt langs!

[09-03-20] Ik ontvang een email van een journalist

In de mailbox van Supervrouw zie ik een mansnaam verschijnen. De meeste mensen die mij mailen zijn vrouwen. Dus dat trekt natuurlijk wel mijn aandacht. Ik open het bericht en ga lezen; het is een journalist die mij wil interviewen en filmen. Ik staar naar het beeld en ben met de stomheid geslagen. Om dan op het volgende moment te denken dat ik wel heel veel mazzel heb. Wat geweldig, ik ben gevonden door een journalist! Meteen mail ik hem terug.

Gaat de telefoon met een onbekend nummer

Meestal pak ik onbekende nummers na kantoortijd niet op, maar nu deed ik het toch. De journalist aan de lijn! Hij wil een videoreportage maken over mijn verhaal, over Iris en over het boek. Inmiddels ben ik, door mijn werk, bekend met het maken van video’s maar ik ben geen natuurtalent en blijf het lastig vinden om voor de camera iets te vertellen. Maar ik grijp deze kans met beiden handen aan. Door deze exposure kan ik meer boeken verkopen en de stamcelbehandeling financieren. En daar gaat het nu om. Zoveel mogelijk boeken voor de Stichting.

Doorpakken

Als ik vraag wanneer hij de reportage wil gaan maken is het antwoord wel heel kordaat! ‘Morgen’, zegt ie … Wauw, dat is wel even schakelen zeg. Ik moet mijn agenda er even bij pakken en zie dat ik nog wel een gat heb tussen een paar afspraken. Hij kan ook op dat tijdstip. We hebben een datum op dinsdag 10 maart, om half twee. Ik mag me niet voorbereiden. Hij kan en wil me geen vragen doormailen, ik ben aan de goden overgeleverd. Daar gaat al mijn controle ….

[10-03-20] Journalist Rob komt langs

Ik ga van tevoren naar Senay die mijn haar even uitföhnt. Nog steeds is het lastig om met mijn armen zo hoog mijn haren uit te föhnen. Ik doe het wel en leun dan overal op en tegenaan. Maar nu vandaag laat ik het lekker doen. Alles is weer heel strak gepland, want meteen na de föhnen komt de wijkverpleegkundige voor de B12 injectie. Ik kan er wel een liter van gebruiken! Het is de derde spuit maar ik merk er nog niets van. Dat heeft waarschijnlijk wat inwerktijd nodig. Rond één uur loop ik naar huis voor de reportage.

De opnamen

Wat een bijzondere ervaring om gefilmd te worden door een echte journalist. Ik dacht eigenlijk dat het één shot zou zijn en dat was het dan. Maar het gaat toch een beetje anders. Hij heeft leuke ideeën en uiteindelijk gaan we ook nog samen op pad. Als we klaar zijn brengt hij me terug naar kantoor, want ik heb nog een afspraak met een kandidaat. Ik merk dat ik eigenlijk aan mijn taks zit voor vandaag. Maar het gaat om een uitstekende kandidaat. En bovendien heb ik de afspraak al gemaakt. En ik haat het om op het laatste moment iets af te zeggen.

Wat een dag

Rond kwart voor vijf gooi ik mijn pc uit. Ik ben gesloopt! Ik ga lekker naar huis en gelukkig heb ik gisteren veel rijst gemaakt. Die kan ik vandaag nog een keertje eten. Ik kan het echt niet meer opbrengen om nog te gaan koken. Daarna zoek ik nog wat foto’s uit die Rob, de journalist, nodig heeft voor de videoreportage. Lars heeft rijles, dan kan ik ondertussen zijn mobiel lenen om moeders te bellen. Mijn telefoon wordt gerepareerd. In al mijn onhandigheid liet ik vorige week mijn telefoon vallen, scherm stuk. Als ik ma gesproken heb, moet ik echt even gaan liggen. Doe de tv aan en val dan bijna in slaap.

[11-03-20] Zo moe wakker

Ik maak een lange nacht maar ik sta echt gebroken op. Mijn nek en mijn schouders zijn pijnlijk, vooral mijn schouderblad doet weer zeer. En ik ben zo moe dat er weinig kracht in me zit. Ik weet het, ik heb te veel gedaan. Het is niet alleen de opnamen van gisteren. Maar ook het feestje van Lars van het weekend, het werk, van alles. Het stapelt en dan knal ik weer onderuit. Maar hej, de video is geschoten! Vanmiddag komt deze al online. Ik vind het mega spannend! Want journalisten delen dit van tevoren niet. Je moet er maar op vertrouwen dat het wat wordt …. ‘Ik ga er iets moois integers van maken, vertrouw me maar’, aldus Rob.