Kapot van de 4e training

Maandag de 4e training van Jasper

Om kwart voor acht zit ik op de fiets om op te warmen. Eigenlijk een beetje aan de late kant, want om acht uur begint mijn training. Ik zie Jasper binnenkomen. Hij komt even een praatje maken en na twintig minuten fietsen starten we met de vierde training. Een training voor de bovenrug en ook een paar oefeningen voor de benen. Hij geeft me een ultimateinstability aquabag die ik op mijn schouders moet leggen en waarbij ik walking lunges over de mat ga maken. Het water in deze bag klotst op en neer en daardoor moet ik me erg concentreren op stabiliteit en balans. Daarna houd ik de bag boven mijn hoofd zo hoog mogelijk, dat is een oefening voor mijn schouderblad en die is ook erg vermoeiend door het klotsende water en de lunges.

Allerlei verschillende oefeningen

Ik vind het vooral fijn om niet steeds dezelfde oefeningen te doen met de training. Veel dezelfde oefeningen geeft verveling; Variatie blijft ook prikkelen. We doen ook een korte beweging van de deadlift, ook weer voor mijn schouderblad. En ik maak squats met een grote dumble tegen mijn borst. Als laatste lopen we naar een kleine ruimte met een houten kubus, daar moet ik ook een soort lunges maken en dan krachtig met één voet op de houten kubus landen. Deze oefening wissel ik af met de skippybal tegen de muur en mijn onderarmen tegen de bal geleund waarbij in die houding de bal omhoog en omlaag beweeg. Ook weer goed voor mijn schouderblad. Het lijkt allemaal niet zoveel maar ik voel dat de pijp al leeg raakt en Jasper ziet het ook. Hij zegt: “Deze oefening nog even afmaken en dan zit de training er weer op.”

Naar kantoor

Na deze vierde training ga ik naar kantoor. Ik heb twee intakes met kandidaten en een hoop werkzaamheden die ik moet oppakken. Het geeft mentaal een goed gevoel dat ik nu bezig ben met gericht trainen. Het is een drukke dag en rond vijf uur kom ik thuis en ga ik koken met Lars. Mijn energieniveau begint steeds verder te dalen. Als we gegeten hebben kan ik maar aan één dingen denken, mijn bedje! Er is een pakketje binnengekomen die Lars even gaat ophalen en ondertussen doe ik mijn pyjama aan. Het is pas zeven uur maar ik ben helemaal gesloopt. Om half acht uur lig ik te slapen. Het waait nog steeds zo hard buiten. Ik word wel een paar keer wakker van de wind maar val steeds weer in slaap.

De volgende dag

Als ik dan echt wakker word, is het zes uur. Ik heb tien en half uur geslapen en sta op met veel spierpijn, hoofdpijn en een gevoel dat ik het liefste weer terug naar bed wil. Het voelt alsof ik behoorlijk gefeest heb de vorige dag. Ik had me voorgenomen om vroeg wakker te worden, zoals ik eigenlijk altijd doe, want ik moet mijn haar te wassen. Nu is het eigenlijk te laat. Ik heb straks een afspraak bij de kapper om de banden die in mijn haar zitten opnieuw in te zetten. Ze zijn namelijk behoorlijk uitgegroeid, mijn eigen haar wordt alsmaar langer! Tot ik die banden niet meer nodig heb. Maar met de spierpijn in mijn nek en armen kan ik die föhn niet lang vasthouden om mijn haar uit te föhnen. Sjesus, wat voel ik me belabberd. Dit vind ik het lastigste aan de oncologische revalidatie. Ik weet inmiddels doordat ik zelf ook regelmatig sport, dat ik steeds een terugval heb. En die terugval kan voor afhaken zorgen. Zo blijf ik in een cirkel ronddraaien. Maar ik ben heel erg vastbesloten dat ik niet ga afhaken!

Trouwens, zo meteen het laatste onderdeel van de onderzoekjes van de Vrouwenpoli Boxmeer

Waarschijnlijk hebben de lage bloedwaardes van mijn beenmerg en vitaminen en mineralen die uit balans zijn een negatief effect op de revalidatie. Waardoor het herstellend vermogen van mijn lichaam laag is. Ik ga deze ochtend voordat ik naar de kapper ga het laatste onderdeel doen van het onderzoek die dr. Novotny van de Vrouwenpoli heeft voorgesteld. Een uitgebreid bloedonderzoek. Daarmee hebben ze een goed beeld van mijn fysieke gesteldheid. Ik ga me niet druk maken over of ik wel of geen haren was. Dit kunnen ze bij de kapper ook doen. Laat ik het eens omdraaien en gewoon genieten. Daar is de kapper ook voor toch?!