Lazy sunday

Rustig aan op deze lazy sunday

Merel zou vandaag met opa en oma op stap gaan, maar ze was gisterenavond niet zo lekker. Het logeren bij ome Ron en tante Wenda was natuurlijk kei leuk. Maar ons dametje heeft een paar korte nachtjes achter de rug. Dus moesten we opa en oma afzeggen. Over twee weken een nieuwe poging om naar de Beekse Bergen te gaan. Vandaag was pyjamadag. Bedden verschonen, wasjes draaien, grote pan met rijst, kip en groenten maken. De winterkleding uit dozen halen en de zomerkleding in dozen doen. Toch nog een drukke ‘lazy sunday’ eigenlijk.

Merk het toch wel dat mijn waardes laag zijn

Ik houd lekker de hele dag de gordijnen dicht. Ik trek na het douchen een setje aan wat ik uit de dozen heb gehaald. Heerlijk weer behaaglijke winterkleding. Dat vind ik zo fijn aan de herfst dat je weer wat dikkere kleding kunt dragen. Voor de rest heb ik de pest aan regen en kou. Ik dacht vanochtend bij het ontwaken te gaan hardlopen, maar dat is een brug te ver. Als Merel nu wel een dagje met opa en oma was meegegaan, had ik de sportschool geprobeerd. Maar de lazy sunday, als in de trant van lekker thuisblijven, staat me nu wel aan. En met al die klusjes heb ik het druk zat. Ik merk dat ik sneller moe ben dan eerder. Merel heeft een lachfilm uitgezocht op Netflix die we in de middag samen gaan kijken.

Bloedwaardes uitgezocht

Ik was al een hele poos van plan om de uitdraai, die ik altijd opvraag in het ziekenhuis, op te zoeken op internet. Want al die benamingen zeggen me niets. Deze lazy sunday is daar best een goed moment voor. Wat is het interessant om al deze informatie te lezen. Het één hangt met het ander samen en het wordt me steeds duidelijker waarom ik mondschimmel had en waarom de wondjes niet dicht gingen. Maar ook waar een B12 tekort door komt. Binnenkort zal ik een lijstje publiceren met de betekenissen van de bloeduitslagen.

Nano-ijzer

Gisteren weer even naar Broeders geweest en in ieder geval een fles Nano-ijzer gekocht. Dit is vloeibaar en wordt veel sneller opgenomen in je lichaam. Dan nog iets voor de trombocyten en neutrofielen en dan zullen de waardes weer toenemen. Wat geweldig, vandaag zag ik dat mijn wenkbrauwen weer aan het groeien zijn. Ook mijn hoofdhaar wordt dikker. Ik scheer het nu steeds af want het was niets. Maar nu zie ik met het blote oog zie dat de mm’ers dikker zijn. Komt vast omdat de paclitaxel naar 50% is gezet. Deze lazy sunday eindigt met een een sessie vroeg naar bed en eventueel morgen wat langer slapen zodat mijn lichaam goed tot rust komt.