Maandag start de bestraling

De bestraling begint aanstaande maandag, 11 maart 2019

Nog twee dagen en dan mag ik me bij het Verbeeten Instituut in Tilburg melden voor de bestraling. Twee weken geleden ben ik langs geweest voor het inmeten van het gebied waarbij ze tatoeage puntjes hebben gezet. De radioloog had het over inktpuntjes die zichtbaar zijn en niet meer weggaan. Om die reden kunnen vrouwen kiezen om boven de borst pleisters te laten plakken. Doe maar, had ik gezegd. Blijken die tatoeagepuntjes super klein te zijn. Jeminee zeg, ze vallen niet eens op. Nu loop ik met die gekke pleisters, die je boven mijn sportshirt wel ziet. En natuurlijk in de sauna op vakantie. Het ziet er gek uit met een kruis en een rode stip. Over drie weken mogen die er natuurlijk weer af. Maar men deed voor dat het behoorlijk punten waren die op je lijf werden getatoeëerd en dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Good to know, voor andere vrouwen die dit nog moeten ondergaan.

Terugslag

Ons weekendje weg was zo leuk, maar fysiek en ook intensief. De afgelopen dagen was ik net als een krant zeg. Slecht geslapen, kort ook en opgestaan zonder energie. Dan kwam het beste vriendinnetje van Merel een nachtje logeren en daarna vrienden van Lars. Met de blik op oneindig en wetend dat dit met enkele dagen ook weer voorbij was, kwam ik de dagen door. Vandaag nog even op kantoor geweest voor een afspraak. Blij dat het nu weekend is. En blij dat Willy is langs geweest om ons huisje weer aan kant te maken. Ondanks dat het vermoeiend was, was de mini skivakantie geweldig!

Pinktrainer

Ik ben lid van de facebookgroep voor borstkanker en daar wordt veel op gedeeld. Nu zag ik een video over sporten bij kanker. Een vrouw doet haar verhaal en traint via Pinktrainer. Hier werd ik zo blij van. Ik heb juist veel gesport tijdens de chemo. Ik heb de overtuiging dat sporten er ook voor zorgt dat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Maar richting de winter waarin ik veel last kreeg van de kou werd het sporten minder. Nu ik me de afgelopen dagen niet lekker voelde en het filmpje zag dacht ik, dat is het. Ik moet weer gaan bewegen. Wellicht gaat me dat ook beter door de bestraling heen helpen. Met hernieuwde inspiratie ben ik vandaag samen met Lars naar de sportschool gegaan. Kwartier crosstrainer en een half uur hardgelopen. Nondeju, wat moest ik van ver komen zeg met hardlopen. Wel blij dat ik gegaan ben. En heel benieuwd hoe ik mij morgen voel! Dat met die Pinktrainer ga ik eens nader bestuderen en opzoeken of we dat hier in Waalwijk ook hebben.

Drukke week voor de boeg

Maandag begint dus de bestraling. Dit volg ik van maandag tot en met vrijdag, drie weken achter elkaar. Dinsdag moet ik bloed laten prikken en woensdag naar de oncoloog. Deze afspraak sluit niet aan op de bestraling, dus ga ik die dag twee keer op en neer naar het ziekenhuis. Vrijdag heb ik naast de bestraling ook een immunobehandeling en heb ik een afspraak met de mammacare verpleegkundige die naar mijn huid gaat kijken en daar tips over geeft in verband met de bestraling. Tussendoor ben ik jarig en heeft mijn liefste zoon een cadeau voor me geregeld, top secret! Opa, oma, broer en schoonzus zitten in het complot. Kan maar niet raden wat het is! Dit jaar heeft mijn verjaardag een ander betekenis dan voorgaande jaren. Dankbaar voor alles wat ik heb en voor alles wat ik ben. ❤️