Merel vertelt in de klas

Het informeren van de klas na de zomervakantie

Merel is na de zomervakantie naar groep 5 gegaan. Er zijn een paar nieuwe kinderen bij gekomen, maar grotendeels is de klas hetzelfde gebleven. Merel wilde heel graag aan alle kinderen vertellen hoe het nu met mij gaat. En daar had ze het met Kim, de vertrouwenspersoon over gehad en samen iets voorbereid. Ook al vond ze het ontzettend eng, toch wilde ze graag. Deze week op dinsdagmiddag ging ze samen met Kim in de klas de plaatjes laten zien en haar verhaaltje erbij vertellen en wat uitleg over de behandeling. De kinderen konden vragen stellen en dat deden ze ook. Hele slimme vragen volgens Merel. De betrokkenheid was groot vanuit de kinderen zelf. Wat ontzettend dapper van mijn meisje om met knikkende knieën voor de klas te staan. En wat fijn dat school de ruimte heeft geboden om Merel in haar behoefte tegemoet te komen, zodat ze gezien en gehoord is. Tegelijkertijd weten de kinderen ook wat er nu bij Merel leeft en waarom ze soms later op school komt.

Positief nieuws van het AVL

Deze week krijg ik een telefoontje van het AVL omdat het erfelijkheidsonderzoek is afgerond en er is geen erfelijkheid aangetoond. Dat is positief nieuws! Daardoor loop ik minder risico op borstkanker in de andere borst en op eierstokkanker en kan ik ook het gen niet hebben doorgegeven aan de kinderen. Waarom ik het wel heb gekregen op mijn drieënveertigste is onbekend en blijft onbekend. Aldus de verpleegkundige die mij belde. In ieder geval is één van onbekende gegevens nu helder geworden en is het alleen nog wachten op het stereotactisch biopt over twee weken. Dan zijn alle onbekende details ingevuld en kan ik verder nadenken over de operatie./p>

 

Met minder chemo voel ik me iets beter

Op dit moment zit ik in de dertien rustdagen, waar nog wel een celdeling doorheen fietst. En dat is zo’n beetje nu. Meestal voel ik het op dinsdag al. Maar deze week voelde ik op dinsdag nog niets. Nu vandaag, op woensdag voel ik me eigenlijk nog steeds wel redelijk. Ik hoef in ieder geval niet continu te gapen. Wat ik wel merk is dat ik moe in mijn hoofd ben op kantoor. Ik moet echt vragen aan de jongens of ze offertes willen nakijken of ik geen fouten gemaakt heb. De stof neem ik niet meer op. Het lijkt een beetje alsof je op reis gaat en je goed moet nadenken wat je allemaal in je koffer moet doen en er dan niet op kunt komen. Gelukkig heb ik momenteel een hele fijne jongeman op HRM die ik opleid en die het heel goed oppakt. Nadat drie paar ogen twee offertes hadden gecheckt heb ik ze weggestuurd en kwamen ze binnen een uur getekend retour. Dit is de eerste klant die ik zonder haar en met een mutsje op gemaakt heb! Daar ben ik trots op, want dat was toch een grote uitdaging voor mij.

Wondjes, aften, blauwe plekken en watten onder mijn rechtervoet

Deze week heb ik spontaan opkomende blauwe plekken. Het ziet eruit alsof ik ruzie heb gehad met iemand, ook dat is een bijwerking. Aan mijn rechterhand zitten drie open wondjes die lastig genezen. De huid bestaat uit snel delende cellen dus daarom geneest het langzaam en gaat het steeds weer open. Ik heb er wel een specifieke crème voor gehaald, calendula. De aften van vorige week zijn nu genezen maar dan ontstaat er weer iets nieuws. Gelukkig heb ik nu van dat vieze spul om aan te stippen en dat helpt wel. Aan mijn rechtervoet heb ik nu constant dat gevoelloze, slapende dove gevoel aan drie tenen en dat straalt uit naar de bal van mijn voet. Het lijkt dan eigenlijk alsof ik een grote pluk watten onder mijn tenen heb gedaan en daar als het ware op loop. Het is irritant.

Positieve ontwikkelingen

De extra supplementen van dr. Tisscher helpen echt. Mijn ontlasting is uitstekend en dat is voor een ‘chemo patiënt’ bijzonder. Normale mensen zullen nog jaloers zijn denk ik! Ik heb dat te danken aan Pediaperm en de Synerga. En de nieuwe Vitamine E-8 is ook goed. Tot nu toe geen huiduitslag zoals bij de normale vitamine E. Verder hebben we een aantal supplementen opgehoogd.