Met dikke ogen opgestaan

OMG wat een dikke ogen

Om half negen word ik wakker en op zich heb ik goed geslapen na de chemo. Paar keer wakker geworden om naar de wc te gaan en voor wat hitte aanvallen maar buiten, dat was het een goede nacht. Als ik wakker word en ik wil mijn ogen opendoen, voel ik dat ze dik zijn. Ze voelen enorm dik. Ik ga uit bed en loop naar de badkamer om in de spiegel te kijken. Allemachtig, ik word niet blij van wat ik zie. Enorme dikke ogen! Er zit vocht boven mijn ogen, onder mijn ogen maar ook bij mijn wangen. Eigenlijk zit het vocht overal behalve bij mijn voorhoofd. Veraf kan ik goed zien. Maar als ik later mijn telefoon van de vliegtuigmodus afhaal en een aantal appjes wil beantwoorden, dan slaan de letters over. Ik zie wazig. En ook mijn voeten zijn dikker.

Toch maar weer MOC bellen

Ik zit even met Carola te appen over mijn dikke gezicht en zij vindt toch wel dat ik even moet bellen met de afdeling. Ik ben al zo gewend aan al die bijwerkingen en ik denk dat ze mij niet echt verder kunnen helpen. Toch bel ik even voor de zekerheid. Ook zij weten niet waarom mijn lichaam zo reageert en al helemaal niet wat ik ertegen kan doen. Straks ga ik langs de biologische winkel Broeders om iets te halen voor de opvliegers en vertel ik meteen over het vocht wat ik steeds vasthoud. Wel fijn, de verpleegkundige overlegt het met de dienstdoende oncoloog en belt me terug..

 

Blauwe plek infuus

Toen ik gisterenavond het verband van mijn pols haalde waar het infuus had gezeten verscheen er een grote blauwe plek, een soort bloeduitstorting. Het infuus was ook zo pijnlijk geweest. Aan de andere arm heb ik nog steeds pijnlijke aderen. Ik hoop maar dat ik vrijdag meteen gebruik kan maken van die PAC, want er blijft maar weinig over om in te prikken.

Stralende dag

De zon valt heerlijk ons huisje binnen, daar word ik nu zo vrolijk van. Lekker douchen zo meteen en boodschapjes doen, even een frisse neus halen. De komende week begint de school van Merel weer dan wil ik alles in huis hebben. En ik wil naar Mayke, een schoenenwinkel in Oisterwijk waar alles enorm is afgeprijsd. Van de week had ik Yvonne aan de lijn die daar een paar hoge rode laarzen in de Sale voor een prikkie heeft gekocht.

MOC belt terug

De verpleegkundige belt terug en ze geeft aan dat het van de dexamethason komt dat ik vocht ga vasthouden. Dit middel zat ook bij de chemo van gisteren en daarnaast heb ik tabletjes die ik drie dagen moet slikken. Ook die zijn dexamethason. Dat is om te voorkomen dat ik ontstekingen krijg. Als ik nu minder ga plassen en het benauwd krijg dan moet ik terugbellen. Voor nu kunnen ze niets doen en zal het met een aantal dagen minder worden. Bleh, ik baal hiervan. Ik hoop dat Broeders me wel verder kan helpen, want ik ben net een gedrogje.