Oncologische PT met Jasper

De eerste trainingsweek met Jasper, een soort oncologische PT

Hé hé, eindelijk zeg. Jeetje dat heeft even een aanloopfase gehad. Maar ik kan nu eindelijk zeggen dat ik de eerste trainingsweek met Jasper erop heb zitten. Bij Medifit in Kaatsheuvel is Jasper als fysiotherapeut werkzaam en geeft mij oncologische PT (personal training). Nu moet ik de training zelf ook nog een keer herhalen. Dat probeer ik dit weekend te doen.

Doorverwijzing

In december kreeg ik van de chirurg in het AVL een chronische indicatie voor bewegen onder begeleiding bij een fysiotherapeut. En alhoewel ik me realiseer dat het een gat in de markt is. Sporten tijdens of na kanker. Is het toch niet zo dat als je googelt er à la minute een overzicht verschijnt van fysio’s die dit doen. Meestal is het iets in een praktijk wat men erbij doet en is de apparatuur verouderd, sta je in een klein zaaltje met een hoop senioren en mensen die er veel slechter aan toe zijn. Of je moet ver gaan reizen. Dat zag ik ook niet zo zitten. Tot ik Medifit tegenkwam in Kaatsheuvel. Een supermoderne en fancy sportschool, industrieel ingericht. En mensen die ik voorheen bij Health City tegenkwam, sporten nu hier! En daar ontmoette ik Jasper die oncologische personal training geeft. Ik mag het volgens hem geen PT noemen maar revalidatie. PT klinkt veel stoerder toch?! Wat ik ook fijn vind, is dat niemand in de gaten heeft dat ik ziek ben geweest. Ik ben gewoon één van de bezoekers die PT doet.

Binnen 12 weken weer kunnen hardlopen

Nou, oké, dat lijkt me utopie maar Jasper zei het. Hij heeft er kijk op! Natuurlijk haal ik dat niet in het tempo waarop ik nu zit. Ik meldde me bij hem aan maar moest continu de afspraken afzeggen. Gelukkig heeft hij er veel begrip voor. Ik merk ook aan mijn lijf nu met twee keer heel gericht sporten op de gebieden waar de problemen zitten, dat mijn lijf last heeft. Enorme pijn aan mijn schouderblad, continu verzuurde armen en behoorlijk spierpijn in de benen. Bij een gemiddeld persoon trekt deze spierpijn met enkele dagen weer weg. Maar in mijn geval houdt de spierpijn vier of vijf dagen aan. Het herstel gaat veel langzamer en dat zou zomaar door de lage beenmergwaardes kunnen komen. Maar ook het lage Magnesium is natuurlijk een boosdoener.

Dit weekend naar de biologische reformwinkel Broeders

Ik kon de tijd de afgelopen weken niet vinden om de supplementen, die de Vrouwenpoli geadviseerd had, te gaan kopen bij Broeders. Even op en neer naar Oosterhout en uitzoeken wat ik precies nodig heb, dat doe je niet even in een half uurtje. Hoe gek het ook klinkt, als ik zo moe ben en gewerkt heb, kan ik het niet opbrengen. Om de oncologische PT te laten slagen moet ik een aantal tekorten aanvullen. De enorme spierpijn breekt me anders op. Dit weekend heb ik niets op de planning zodat ik morgen op mijn gemakkie eens naar Oosterhout kan tuffen. Misschien kan ik eerst gaan sporten in Oisterwijk met die lange, daarna naar het winkeltje en een lunch doen met Lars.