Ont-chemo-giften

Nu ont-chemo-giften van alle chemo’s

Hoelang dat duurt weet niemand. Het zal ook wel van persoon tot persoon verschillen. Ik heb inmiddels een middeltje bij Broeders kunnen vinden om het ont-chemo-giften sneller op gang te brengen. Het is nog lekker ook! Drie keer per dag een theelepel Detocixo. Ik heb het nog steeds heel erg koud. Zelfs een extra kacheltje gekocht wat ik vlakbij me heb staan en warme lucht blaast. Ik doe veel laagjes aan. Die kou komt omdat het beenmerg moet herstellen en dat duurt natuurlijk wel even. De oncoloog belde me en waarschuwde al dat het wel even gaat duren. Verder houd ik veel vocht vast in mijn voeten. En de kracht is ver te zoeken in mijn handen. Daardoor laat ik van alles vallen. Het slapen gaat ook nog niet zo tof, ik ben dagelijks rond vier uur in de nacht wakker en zit ik beneden.

Feestdagen

Gelukkig komen de kerstdagen eraan en hebben de kinderen nu twee weken vakantie. GEEN planning om Merel naar school te brengen, GEEN broodtrommels en GEEN, we moeten met z’n allen tegelijk in de badkamer zijn. Even geen planning vind ik een zaligheid! De feestdagen zijn één van mijn favoriete dagen in het jaar. Knus, gezellig, lampjes van de kerstboom aan. Gezellig samen met elkaar tijd doorbrengen. Dit jaar heb ik iedereen bij ons uitgenodigd. De eerste dag gaan we bowlen en komen moeders, stiefvader en Karen. De tweede dag komt de oom van Lars met het hele gezin gezellig bij ons eten.

Oncoloog na Kerst

Na de Kerstdagen heb ik weer een date met de oncoloog. Bloed checken en bij dr. Oliekan langs. Dan bespreken we de laatste bloeduitslagen en wil ik graag weten hoe lang de immuno nog doorloopt. We kijken samen of mijn bloedwaarden voldoende hersteld zijn voor de operatie die er aan komt. Vandaag werd ik gebeld door het AVL om nog wat dingen door te nemen in verband met de operatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in het Gasthuis te verblijven naast het ziekenhuis. Dat is best handig omdat ik op 11 januari om acht uur in het ziekenhuis moet zijn. We kunnen er de avond ervoor in het gasthuis verblijven zodat we ‘s ochtends deze rit niet hoeven te maken. De kinderen mogen er ook mee naartoe.