Opnieuw lage bloedwaardes

Gatver wat een tegenvaller, alweer lage bloedwaardes

Vol goede moed ging ik gisteren bloedprikken. Het was nu niet zo dat ik bruiste van de energie, maar na de chemopauze en de extra supplementen had ik wel het idee dat dit effect heeft gehad. Ik werd geroepen door een onbekende verpleegkundige. Kennelijk was ik niet bij Mandy ingedeeld maar bij een voor mij nieuwe gespecialiseerd verpleegkundige. Normaal zou ik er niet zo’n moeite mee hebben, maar nu deze dag wel. Ik had graag over mijn operatie willen praten, maar deze verpleegkundige kende mij en mijn dossier niet. Daar kwam ook bij dat toen ik eenmaal zat ze me meedeelde dat mijn bloedwaardes weer laag waren en ze moest overleggen met dr. Oliekan. Ik vertelde direct ook het probleem met de aft in mijn mond, die enkel groter werd in plaats van kleiner.

Geen chemo

Na overleg kwam het antwoord dat ik wederom geen chemo krijg en dat het opnieuw een week wordt uitgesteld. Mijn behoefte om het over de operatie te hebben, heb ik maar even geparkeerd. Dr. Oliekan had meteen ook een recept meegegeven voor andere medicijnen voor mijn mond, een korte flinke kuur met elke dag zes tabletten. Nu een dag later merk ik al verlichting. Volgende week weer prikken voor de bloedwaardes en telefonisch overleg met dr. Oliekan over of het beter gaat. Heel eerlijk merk ik inderdaad dat ik vaak duizelig ben en ik slaap veel langer dan ik gewend ben, omdat ik al vroeg in de avond slaap krijg. Kwaaltjes zoals wondjes en ontstekingen genezen veel langzamer. Aan de andere kant groet mijn haar! Die supplementen doen toch echt wel iets. Ik heb lange nagels die niet afbreken en mijn hoofd is weer bedekt met (kort) haar, ook mijn wimpers en wenkbrauwen groeien weer! Hoe bizar is dat?!

Goed nieuws naar aanleiding van de biopten

Dr. Toetha uit het AVL belde 15 oktober om de uitslag door te geven van de biopten. “Er is geen kanker aangetroffen in de biopten.” Dat is heel fijn nieuws! Nu hoeft tijdens de operatie alleen het tumorgebied weggehaald te worden, daardoor blijft mijn borst beter in ‘tact’.  We spraken nog even kort over de aanstaande operatie en zij blijft bij haar visie dat alles in één operatie het beste is. Ondanks dat er altijd een onzekerheid blijft over de oksel. Haar advies was er nog even over na te denken en bij vragen of twijfels weer contact op te nemen. Dat ga ik zeker doen. Zodra ik een maand verder ben met de chemo’s ga ik verzoeken om een biopt te nemen uit de lymfe om vast te stellen of de kankercellen zijn opgeruimd.

Focus op de bloedwaardes

Voor nu is het vooral focus op de bloedwaardes en zorgen dat deze weer omhoog gaan. Ondanks dat er in het ziekenhuis wordt gezegd dat je met voeding niet zo veel kunt doen, kan ik me toch niet onttrekken aan het idee dat bepaalde voeding een positieve bijdrage kan leveren aan het beenmerg. Voor nu ga ik daar een onderzoek naar doen. Ik begreep namelijk al dat versterking van de milt ook een positief effect heeft op het beenmerg. Dit wordt nog vervolgd!