Stamcelbehandeling via Platelet Pich Plasma

Dinsdag 8 september: Platelet Rich Plasma behandeling

Een aantal maanden geleden kwam ik met dr. Trossel in contact. Een wat oudere arts, maar een legende op het gebied van stamcellen. Hij heeft ook veel kennis van andere specialismen en daardoor is zijn behandeling een totaal van inzichten. De stamcelbehandeling die ik onderging in Mexico noemt hij zeer innovatief en ondersteunt hij in elk opzicht. ‘Maar het is wel belangrijk om deze stamcellen te vertellen wat ze moeten doen in het lichaam.’ ‘En het is belangrijk’, zo vervolgt hij, ‘dat je lichaam gaat ontgiften na chemotherapie, daarna kunnen we de boodschappen voor de stamcellen programmeren.’ Met dit advies was ik erg blij omdat ik dit zelf ook al verondersteld had maar niets kon vinden waarmee ik kon ontgiften.

Detoxen bij Aqua Tilis

Inmiddels ben ik al een drie keer in de detox cabine geweest. Het is eigenlijk gewoon een heerlijke behandeling, het is net een kort saunabezoek. Ik raak er behoorlijk zen van. Nadat ik dit drie keer heb gedaan, plus een heel aantal ozonbehandelingen (zuurstofinfusen) en vitamine-infusen en me erg goed voel vraag ik aan dr. Trossel wanneer we kunnen starten met de Platelet Rich Plasma behandeling. Hij geeft aan dat we dit nu wel kunnen gaan plannen. Hij geeft me een recept mee voor injecties neupogen, die ik bij de apotheek ga halen. Over een aantal weken moet ik terugkomen en zullen de stamcellen geprogrammeerd worden. Hij zal ze programmeren voor de neuropathie, het immuunsysteem, de spieren/gewrichten en de brain fog (cognitieve storing). We plannen de behandeling op 8 september.

PRP injecties

De injecties in het schouderblad waren gevoelig omdat daar nu eenmaal vaak pijn zit (bestraalde gebied). En ik kreeg een zeurend pijnlijk gevoel in mijn bekkenbodemgebied. Eenzelfde gevoel als in Mexico, alhoewel dat destijds veel erger was. Daarnaast heb ik hoofdpijn. Ik bel voor de zekerheid de kliniek en wordt doorverbonden met Trossel die aangeeft dat het normale reacties zijn. Dit moet met 48 of 72 uur wegtrekken, anders weer even bellen. Maar de dag erop is het al minder en dag drie heb ik nergens meer last van. Nu afwachten wat het zal doen.