PRP behandeling (Platelet Rich Plasma)

Dinsdag 8 september: Platelet Rich Plasma behandeling

Een aantal maanden geleden kwam ik met dr. Trossel in contact. Een wat oudere arts, maar een legende op het gebied van stamcellen. Hij heeft ook veel kennis van andere specialismen en daardoor is zijn behandeling een totaal van inzichten. De stamcelbehandeling die ik onderging in Mexico noemt hij zeer innovatief en ondersteunt hij in elk opzicht. ‘Maar het is wel belangrijk om deze stamcellen te vertellen wat ze moeten doen in het lichaam.’ ‘En het is belangrijk’, zo vervolgt hij, ‘dat je lichaam gaat ontgiften na chemotherapie, daarna kunnen we de boodschappen voor de stamcellen programmeren.’ Met dit advies was ik erg blij omdat ik dit zelf ook al verondersteld had maar niets kon vinden waarmee ik kon ontgiften.

Detoxen bij Aqua Tilis

Inmiddels ben ik al een drie keer in de detox cabine geweest. Het is eigenlijk gewoon een heerlijke behandeling, het is net een kort saunabezoek. Ik raak er behoorlijk zen van. Nadat ik dit drie keer heb gedaan, plus een heel aantal ozonbehandelingen (zuurstofinfusen) en vitamine-infusen en me erg goed voel vraag ik aan dr. Trossel wanneer we kunnen starten met de Platelet Rich Plasma behandeling. Hij geeft aan dat we dit nu wel kunnen gaan plannen. Hij geeft me een recept mee voor injecties neupogen, die ik bij de apotheek ga halen. Over een aantal weken moet ik terugkomen en zullen de stamcellen geprogrammeerd worden. Hij zal ze programmeren voor de neuropathie, het immuunsysteem, de spieren/gewrichten en de brain fog (cognitieve storing). We plannen de behandeling op 8 september.

Nieuwe mijlpaal

De dag van de Platelet Rich Plasma behandeling is aangebroken. En ik vind het best spannend. Als ik binnenkom geeft de verpleegkundige eerst twee injecties in mijn billen met neupogen, Dit activeert de stamcellen. Ik moet nu een paar uur wachten. Lars is mee. Hij heeft last van vermoeidheid doordat zijn neus vaak dichtzit. Ik heb hem meegenomen om eens met Trossel te babbelen. Dit blijkt een goed idee te zijn want het wordt nu duidelijker wat er aan de hand is. Omdat we toch moeten wachten gaan we samen Capelle in voor een kop koffie terwijl de neupogen zijn werk doet. Als we terugkomen wordt er meteen bloed afgenomen. Het bloed wordt daarna bewerkt en ondertussen krijg ik de zuurstof en vitamine-infusen.

PRP injecties

Aan het plasma wat overblijft worden de boodschappen (RNA groeifactoren), die we van te voren hebben besproken, toegevoegd. Een injectie met plasma wordt lokaal bij mijn schouderblad op verschillende plaatsen ingebracht en de andere injecties worden intraveneus, via het infuusje, ingebracht. Ik zeg bewust infuusje want hier wordt heel anders een infuus aangelegd dan in het ziekenhuis. Dit doet nauwelijks pijn en er wordt wordt nooit misgeprikt. Deze behandeling is betrekkelijk eenvoudig en met een aantal uur al klaar.

Naweeën

De injecties in het schouderblad waren gevoelig omdat daar nu eenmaal vaak pijn zit (bestraalde gebied). En ik kreeg een zeurend pijnlijk gevoel in mijn bekkenbodemgebied. Eenzelfde gevoel als in Mexico, alhoewel dat destijds veel erger was. Daarnaast heb ik hoofdpijn. Ik bel voor de zekerheid de kliniek en wordt doorverbonden met Trossel die aangeeft dat het normale reacties zijn. Dit moet met 48 of 72 uur wegtrekken, anders weer even bellen. Maar de dag erop is het al minder en dag drie heb ik nergens meer last van. Nu afwachten wat het zal doen.

Wil je zien hoe de PRP behandeling ging? Bekijk hier de video: