Sexy steunkousen en steunpanty

Ik stap uit bed en doe mijn sexy steunpanty aan

Het is vijf uur in de ochtend als ik besluit uit bed te gaan. Na lang woelen lukt slapen toch niet meer. Gisterenavond een borreltje gedaan bij Crispijn met Arnold en ook Yvonne kwam even. We hebben het niet laat gemaakt en om twaalf uur was ik al thuis. Daarna hoorde ik Lars ook om één uur thuiskomen. Ik had me voorgenomen om uit te slapen. Maar ja, dan ben ik toch weer vroeg wakker. Ik loop naar de badkamer naar mijn mand met panty’s want als het goed is ligt daar weer een gewassen steunpanty in. Gehuld in een nachtjapon, badjas en sexy antracietkleurige steunpanty loop ik naar beneden. Voor een goede werking moet ik hem meteen aantrekken als ik opsta. Ik draag hem de hele dag totdat ik weer ga slapen. Het is nog donker en het regent pijpenstelen. Ik zet de waterkoker aan zodat ik de speciale medicinale thee, die ik kreeg voorgeschreven, kan zetten en drinken op nuchtere maag.

Wat is er ondertussen toch veel gebeurd

De doorverwijzing naar cardioloog heeft nog niet veel opgeleverd. De eerste onderzoeken waren gelukkig goed. Geen schade door de immuno aan het hart. Het gekke is, dat ik nog steeds geen arts heb gesproken na alle testjes en uitslagen. Wel heb ik kunnen lezen in mijn dossier dat het meeste goed was. Behalve een lage LA-druk, die uitleg ontbreekt. Als alles goed is en uit te sluiten is waarom ik dan toch last heb van al die klachten die er nog steeds zijn. Mijn hoop en optimisme dat een arts me wil helpen daalt zienderogen. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd en kreten als ‘accepteren dat je restklachten hebt’ is een mooie vergaarbak voor alle dingen die er spelen. Opeens bedacht ik mij dat Marcoleon Baas vorig jaar al eens had aangeboden om mij te helpen. Op dat moment deed ik al verschillende behandelingen buiten de reguliere behandelingen om en leek het mij te veel te worden. Maar nu ik klaar ben en vastloop heb ik hem weer eens gecontacteerd en uitgelegd dat ik steeds verder in een dip raak. Hij gaf aan dat hij me kon helpen.

Naar Utrecht

Wat heb ik uitgekeken naar de afspraak met Marcoleon! Ik tuf in mijn Cherokee naar het Utrechtse, parkeer mijn auto en loop naar het gebouw waar hij zit. Een vriendelijke man doet de deur open. Ik was in gedachten verzonken en opeens stond hij voor de glazen deur, schrok me een hoedje. We lopen door gangen heen waar veel dozen staan opgeslagen en uiteindelijk komen we aan bij een aantal behandelkamers. Het is er lekker rommelig, zo te zien wordt er gepassioneerd gewerkt. Ik ga zitten en doe mijn verhaal. Marcoleon vroeg vooraf of een vrouw die meeloopt erbij mocht zijn. Geen probleem. Ze blijkt afgestudeerd fysiotherapeut en osteopaat te zijn. Ze beluisteren mijn verhaal, klachten en checken mijn lichaam. Daarna mag ik me uitkleden (ondergoed aanhouden) en plaats nemen op de behandeltafel en start hij met acupunctuur. Op de voorkant van het lichaam prikt hij op bepaalde gebieden naalden, van hoofd tot en met voeten. Dan gaan de warmteroosters aan die op mijn lichaam gericht zijn. Met de muziek aan laten ze mij een tijdje alleen met de opdracht vooral te ontspannen. Gek genoeg lopen de tranen over mijn wangen.

Pittige behandeling

Dan komen ze terug en worden de naaldjes aan de voorzijde verwijderd. Daarna mag ik op mijn buik gaan liggen, maar dit lukt niet zo goed door het bestraalde gebied. De fysio wil weten hoe ik bestraald ben. Zij vertelt dat die houding bepalend is voor de periode erna; lig je tijdens de bestraling in een houding met spanning dan wordt dat vastgezet. En het was ook zo, ik moest mijn armen omhoog leggen, wat vaak moeilijk ging door de operatie die ik heb gehad. Dit is voor het eerst dat ik uitleg krijg wat me het gevoel geeft van ‘it makes sense’, het kwartje valt. Daarna vertelt ze hoe je daar correct op behandelt kunt worden door een fysiotherapeut, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde. Tijdens deze behandeling past ze dat toe. Aanvankelijk kan ik niet goed op mijn borst liggen maar na haar interventie wel. Vervolgens is Marcoleon met mijn benen bezig, hij duwt en rekt. Mijn lijf klotst alle kanten op. Gelukkig hebben ze een discreet dekentje over me heen gelegd, want ik lig daar in mijn bh en string. Maar werkelijk, ik voel dat het goed is. Daarna komen de naalden weer van boven tot onder en gaan de warmte roosters en de muziek weer aan en word ik alleen gelaten om te ontspannen. “Vooral ontspannen”, zegt Marcoleon nog een keer als hij even komt checken. Ja meneer.

Mag me weer aankleden

De fysio komt vervolgens terug en haalt de naaldjes eruit. Zij vertelt dat ik me weer mag aankleden maar wel even rustig aan moet doen. Ik trek mijn sexy steunpanty, mijn jurk en mijn laarzen weer aan. Allemachtig, wat een pittige behandeling. Ik ben sprakeloos na deze ervaring. Wat een geweldig combinatie: Marcoleon met zijn kennis en kunde op gebied van acupunctuur, Chinese kruiden, voedingsanalyses en massages en de fysio met haar specialisatie als osteopaat. Ze hebben een gemberthee voor mij klaargezet en Marcoleon overhandigt mij een grote pot met medicinale kruiden. Hij is gecertificeerd en stelt zelf kruiden (van de beste kwaliteit) samen voor patiënten met uiteenlopende fysieke problemen. Ik moet dit op nuchtere maag drie keer per dag drinken. Mijn koffie-inname moet ik reduceren. Hij vertelt me dat mijn lever en nieren door de chemo deficiënt zijn geraakt. En dat daar al mijn klachten mee samenhangen. Ik ben blij om eens wat concreets te horen en ook dat er iets aan te doen is. Nadat ik klaar was kwam er een vrouw binnen, zij had darmkanker gehad en is door de behandelingen bij Marcoleon weer opgeknapt zodat ze in ieder geval kan functioneren. Dat is hoopgevend. Over twee weken de volgende behandeling.

Even terugveren

De behandeling hakt erin merk ik. Enorme hoofdpijn overvalt me, ik besluit niet meer te gaan werken na de behandeling. Lisa had Merel uit school gehaald, ik haal ze op van kantoor en ga dan naar huis. Alle dagen ga ik vroeg naar bed en na enkele dagen ga ik me wat beter voelen. Ik merk dat de behandeling iets in werking heeft gezet. Het geeft me weer een positieve energie en hoop. Hoop die even aan het wankelen was geslagen door de negatieve spiraal waarin ik terecht was gekomen. Ik stuur een bedankje naar boven dat er zulke fantastische mensen op mijn pad komen waardoor ik weer verder kan. De medicinale thee is trouwens lekker! Het enige lastige is dat je deze op nuchtere maag moet drinken. Dus ik moet er een beetje rekening mee houden. Mijn koffie-inname heb ik teruggebracht, is ook beter voor de lijn. Al die latte’s zijn caloriebommen!

Een week met de steunpanty onderweg, elk vooroordeel heeft zijn nadeel (-; aldus Loesje

Ik heb echt een vooroordeel op die gekke panty’s. Het woord associeer ik met oude mensen, die rondlopen met onflatteuze schoenen in een onflatteuze broek die een karretje voortduwen. Dat beeld dus. De huisarts had gezegd dat ik ze moest gaan proberen om mijn vochtprobleem tegen te gaan. Tja, eigenwijs ben ik wel. Nou ja, uiteindelijk heb ik ze gekocht. Elke dag als ik wakker word trek ik ze aan. Onder mijn sportbroek, onder mijn legging … En het helpt. Mijn enkels zijn wat dunner geworden. Het neemt alleen niet het gevoel weg wat ik heb. Gisteren een paar uurtjes gestaan en daarna vliegt het nare gevoel weer op en neer door mijn voeten en onderbenen. En nu na een nachtje slapen ‘branden’ mijn onderbenen en voeten. Het is net of ze aan staan. Lastig uit te leggen. In ieder geval is het positief dat het vocht wat minder wordt. Want Wendy van Zorgplaza vertelde mij dat vocht, vocht aantrekt en dat daardoor het probleem steeds groter wordt. Eerst maar zorgen dat het vocht dus afneemt.