Dag II stamcellen behandeling

Dinsdag 9 juni: dag II stamcellen behandeling

We beginnen de dag met een goed ontbijt in het restaurant van het Hardrock hotel. In verband met Corona is het erg rustig, we zijn op dit moment de enige gasten die komen ontbijten. De Tesla komt weer voorgereden en brengt ons naar de kliniek. In de ochtend krijg ik wederom een infuus van 100 miljoen stamcellen. Ik weet nu hoe het gaat, infuus aanleggen en de stamcellen inbrengen. Daarna ga ik naar de tuin van kliniek waar Lars en Merel aan het zwemmen zijn en blijf even bij hen. We doen een potje Skipbo. Ik moet nu wachten op de middagsessie.

 

Hyperbare zuurstof bevordert de stamcellen

In de middag komt de fysiotherapeut (links) en begeleidt mij samen met de arts (rechts) die mijn behandelplan heeft geschreven, dr. Cesar & dr. Cesar. De zuurstoftank is voor 1 persoon tegelijk en wordt afgesloten. De druk wordt opgevoerd naar 10 bar. Ik heb het niet zo op kleine ruimtes, gelukkig is de helft van de tank van glas, daardoor lijkt het
ruimtelijker. Ik klim op het verrijdbare bed die in de tank wordt gereden, daarna wordt deze afgesloten. De tank wordt op druk gebracht en dat voel ik aan mijn oren, ik moet blijven slikken of op mijn oren blazen om mijn oren te klaren. De arts blijft er de hele sessie bij staan en gebaart of het goed gaat. De temperatuur is aangenaam. Anders dan destijds in de grote zuurstoftank in Nederland waar het juist erg koud werd. Ook Lars komt af en toe even kijken. Na een half uurtje wordt de druk weer teruggebracht naar normaal en wordt de tank ontgrendeld. Voor degenen die hier nog nooit van gehoord hebben; er zijn sporters die in deze cabines slapen. Om hen sportprestaties te verbeteren en hun lichaam optimaal te laten functioneren.

Nicolas, de begeleider en tevens onze gids

Na de zuurstofbehandeling ben ik klaar en worden we teruggebracht naar het hotel. Nicolas, de Fransman, weet erg veel van Mexico. Elke dag op weg naar de kliniek vertelt hij leuke dingen over het land en het gebied waar we verblijven. We luisteren er geïnteresseerd naar. Hij stelt voor, als we dat leuk vinden, dat we later op de dag een tour kunnen maken met de auto naar een aantal delen van Guadalajara. Dat vinden we alle drie erg leuk. We frissen ons op in het hotel en worden daarna opgehaald. Nicolas laat ons een plein zien met een mooie Kathedraal. Ik ben gek op religieuze kaarsen. Ik besluit er eentje van 2 kilo voor thuis te kopen! De vrouw die ons helpt spreekt geen Engels maar Nicolas spreekt goed Spaans en regelt dat ik kan betalen. We lopen langs prachtige historische
gebouwen en daarna worden we weer opgehaald door de Tesla. Zo rijden we naar drie delen van Guadalajara. Bij het laatste bezoekje gaan we voor Merel een kapperswinkeltje binnen. Een gebruik in Mexico is dat je eerst met je schoenen in een badje gaat staan en daarna op een mat, zodat je met schone schoenen naar binnen loopt. We vinden er een afdeling met pruiken. Nicolas en Lars zetten gekke pruiken op! Merel wil graag een gevlochten band voor in haar haren. Daarna merk ik, dat ik ondertussen erg moe ben geworden. De behandelingen hebben een impact. Nicolas vraagt aan de chauffeur om de auto te halen en daarna brengen ze ons terug naar het hotel. Het was weer een bijzondere en geslaagde dag.