Terugslag van de reis?

Ik baal van de terugslag

We zijn nu drie dagen terug van Turkije. Gisteren ben ik weer aan het werk gegaan. We hebben als het ware een snoepreisje gehad. Merel moet nog twee weken naar school voor ze vakantie heeft.  De eerste week van de vakantie is ze bij ons en dat betekent dat ik nog twee weken aan het werk ben. Mentaal heb ik me nog niet ingesteld op vakantie. En ondanks dat we maar een weekje zijn weggeweest, voel ik me zo moe als een hond. Waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan, vraag ik me nu af. Google helpt me daar niet verder mee, alleen wel met de betekenis ‘heel erg moe zijn’. Gisterenavond had ik het sporten afgezegd, omdat ik barstte van de hoofdpijn. Er kwam niet zoveel uit mijn handen op kantoor. Ik lag om half negen in bed.

Oedeemtherapie

Vandaag [25-06] naar oedeemtherapie geweest. Tot nu toe heeft het nog niet veel geholpen. Ik heb mijn klachten besproken. Want ik heb regelmatig dikke voeten en benen. Af en toe hoort ze het wel eens bij vrouwen met dezelfde diagnose als ik, maar niet heel vaak. Toch even naar de huisarts adviseerde ze mij. Wel kreeg ik een adres van een lingeriewinkel die gespecialiseerd is in protheses en daarvoor bestemde bh’s. Ik kreeg een mooi relaas over stevige bandjes etc. Dat zullen sexy bh’s zijn zeg! Daar zit ik nu eigenlijk niet op te wachten, want zo sexy is het allemaal niet. Bij research komen wat verschillende verhalen naar voren. Er zijn vrouwen die juist kleinere borsten hebben na het traject. Maar juist groter zoals bij mij het geval is aan één kant, kan ook. In ieder geval heeft het een behoorlijke tijd nodig, aldus de therapeut.

Weerstand

Ik merk behoorlijk wat weerstand bij mezelf.  Mijn linkerarm schuurt steeds langs mijn oksel en zijkant borst, ook dat is verdikt net als mijn borst. Telkens heb ik het gevoel alsof iets niet helemaal goed zit. Daardoor word ik er overdag regelmatig aan herinnerd. Er moet weer ruimte komen aan de binnenkant van mijn oksel. De therapeut rekt het op en ik doe oefeningen in de sportschool om het op te rekken. Maar nog geen enkele verbetering. Gisteren heb ik weer een workout bij Health City gedaan. De oksel doet ontzettend zeer. Ik wil zo graag vooruit, weer van alles doen en kunnen. Als ik van een week reizen nu zo’n terugslag krijg, hoe gaat het dan als ik over vijf weken met beiden kids op vakantie ga? Nu was het nog easy met die lange van zeventien jaar erbij.

Lars blij

“Mam, ik heb nog even de foto’s door zitten kijken van de vakantie, wat was het leuk hé?!” Dat doet me goed. Ik heb dan wel een terugslag maar het was het dubbel en dwars waard met zo’n reactie. Lars was wel de belangrijkste reden waarom we hebben geboekt. Hij had het zo verdiend! Ik ga een mooi digitaal fotoboek aanleggen. Ik heb al eerder van die mooie boeken gemaakt, daar wordt toch stiekem regelmatig in gebladerd. Kijken naar de herinneringen die we gemaakt hebben met elkaar. Natuurlijk gaan we met z’n drietjes nog een keer. Maar ik ben nog niet de ouwe en daar baal ik van. Misschien is het gewoon even zo’n klaag-tegenaan-schop-moment en voel ik me volgende week weer energiek. Ook dit hoort erbij. Omarm het fijne en omarm ook wat minder fijn voelt. Amen zeg ik tegen mezelf!

Huisarts

Vandaag [27-06] hadden een bezoek aan de huisarts staan. Dit heb ik zes weken geleden voor Lars ingepland. De huisarts volgt hem al een tijdje na zijn pfeiffer en de leverwaardes die niet helemaal in orde waren. Daarbij leek hij chronisch moe te zijn. Maar er zit progressie in, het gaat de laatste tijd beter. Daarom dacht ik bij mezelf, kan ik mooi even een praatje maken met onze huisarts en een update geven over mijn situatie. Ze heeft wat fysiek onderzoek gedaan en moest constateren dat het gebied wat bestraald is behoorlijk stijf en gespannen is en inderdaad erg dik. Ze gaf een naam door van een andere oedeemtherapeut waar de meeste patiënten naartoe gaan uit hun praktijk. En ze is van mening dat ik naar de fysio moet om de bewegelijkheid te bevorderen van mijn arm. De klachten die ik heb aan mijn benen en voeten wijdt ze allemaal aan de chemo. Ze nam ruimschoots de tijd, dat was fijn. Nu ben ik de tip die ik kreeg over zuurstoftherapie vergeten voor te leggen aan de huisarts. Een vrouw die ik regelmatig tegenkom in Waalwijk met dezelfde diagnose als ik heeft deze behandeling en ze is er erg positief over. Ik heb ook al wat gelezen over de bijzondere werkzaamheid. Morgen even bellen met de assistent om hier wat navraag over te doen.

Jaaaaa morgen is het zover!

Morgen [28-06-2019] is de allerlaatste behandeling immuno. Nog steeds ben ik knorrig. De muziek is gauw te veel. Hoofdpijn en moe. Ik zou eigenlijk in een jubelstemming moeten zijn. Gek genoeg voelt het niet zo. Het dove gevoel wat ik in me heb, kan ik niet goed thuisbrengen. Ik ging net met de kinderen een happie doen bij Ton-Ton. Een leuk tentje waar je een pizza en kapsalon kunt eten. Ik zat aan het tafeltje en wilde terstond naar huis gaan. De stoel zat niet lekker, de muziek stond te hard en mijn humeur was zo gezellig als die van een goudvis. Ik ben gaan vragen of de muziek zachter mocht. Ik had een hoofdpijntablet ingenomen en na een minuut of tien begon ik te ontdooien. Lars had vandaag zijn stageverslag afgekregen en dat moest in het Engels. Het zag er keurig netjes uit! Dus ik zei tegen de kinderen, we gaan even naar de stad want die mijlpaal, je eerste stage afsluiten met een goed verslag, dat is een mooie prestatie! Ze waren het roerend met me eens. Kids hebben lekker zitten eten en ik alsnog zitten genieten van dit eenvoudige moment. Ja joh, morgen is het zover. Ik vergat het de kinderen nog te zeggen. Thuis proost ik met mezelf met een borreltje. Komt goed!