Twee nieuwe supplementen

Nieuwe supplementen tegen opvliegers en vocht vasthouden

Op de eerste dag na de chemo is het zaterdag en doe ik altijd de boodschappen voor de week die komt. De zomervakantie is helaas voorbij en Merel gaat weer naar school. Lars komt nog een week op kantoor werken, want zijn school begint een week later. Ik merk wel dat ik erg moe ben van de chemo en dan is het extra fijn dat de kinderen meegaan om boodschapjes te doen. Eerst doen we de wekelijkse, dan rijden we door naar Oosterhout, naar Broeders voor een tweetal supplementen die ik nodig heb.

Koffie

Wat is dat ontzettend vervelend die opvliegers, door de vervroegde overgang die de chemo veroorzaakt. Zowel overdag als ‘s avonds wisselt het elkaar af. Heb ik mijn sportjasje aan omdat ik het koud had, nou dan kan deze de volgende minuut weer uit. We gaan na Broeders een stukje verder lekker koffie drinken. Weer zo’n hitte aanval, sjaal af en jasje uit. “Ik heb het koud.” Ik begin meteen met die Sage in te nemen! En ik word steeds vermoeider. Ach, zo gek is dat natuurlijk niet. Merel had gevraagd: “Mam mogen we omdat het de laatste dag van de vakantie is morgen naar de Mac?” Ik zou eigenlijk stamppot maken van savooiekool met kiprookworst van de slager. Maar even heel snel dacht ik: Dan doe ik dat morgen op zondag en dan nu een rondje Mac (ik doe niet mee). Oh, wat voel ik me toch weer een goede moeder, not! Mayke de schoenenwinkel sla ik over, dat red ik echt niet meer.

 

Opvliegers

Toen ik gisterenavond het verband van mijn pols haalde waar het infuus had gezeten verscheen er een grote blauwe plek, een soort bloeduitstorting. Het infuus was ook zo pijnlijk geweest. Aan de andere arm heb ik nog steeds pijnlijke aderen. Ik hoop maar dat ik vrijdag meteen gebruik kan maken van die PAC, want er blijft maar weinig over om in te prikken.

Lekker een avondje thuis

Lars blijft thuis en Merel is dit weekend ook bij mij. We gaan een filmpje kijken. In Oosterhout hadden we een soort delicatesse winkeltje gezien met ontzettend lekkere hapjes. We hebben een schaaltje meegenomen. Gelukkig doet mijn smaak het weer een beetje. We zetten een film op maar Merel kijkt liever naar YouTube. Ook dat is goed. We zitten immers gezellig met z’n alle beneden. Ik ga niet laat naar bed want op zondag wil ik proberen hard te lopen en ik val nu al bijna in slaap op de bank. Lars gaat nog even in zijn eigen kamer chillen en Merel en ik gaan lekker tukken.