Uit de dip klimmen

Hoe doe je dat? Uit de dip klimmen?

Mijn telefoon geeft een melding: Vandaag sliep je vier uur en zevenenvijftig minuten. Slaapschuld 10.5 procent. Dank u! Ik voelde nog niet dat ik een slaapschuld had. Gisterenavond heb ik de film ‘De Dirigent’ over het leven van Antonia Brico gekeken. Een ontzettend inspirerende en prachtige film. Net wat ik even nodig had. De film was laat afgelopen en daarna heb ik gewacht op Lars. Toen hij thuiskwam hebben we nog zitten kletsen. Heerlijk is dat met hem. Het werd eigenlijk veel te laat, het was zo gezellig. Ik beloofde mezelf om uit te slapen. Toch was ik al om zeven uur wakker, in feite heb ik maar vier uur geslapen. Ik ging er even uit om naar het toilet te gaan en daarna ben ik weer in mijn warme bedje gekropen om lekker verder te tukken. Maar ik was al te wakker, na een uur woelen ben ik eruit gegaan. Die slaapschuld voelde ik wel. Naar beneden gesjokt en eerst op nuchtere maag het groene mengseltje naar binnen gegoten. Vital True Superfood gemaakt van groenen, fruit, kiemen, paddenstoelen en greens. Ik heb dit vorig jaar gebruikt tijdens de chemo voor meer energie en ben nu ook weer begonnen. Ik merk wel dat het meer energie geeft.

Frisse neus halen

Na het groene drankje kleed ik me aan en besluit ik weer een ronde te gaan hardlopen. Vandaag wat korter, maar ik wil wel wat harder lopen. Het zonnetje schijnt volop en dat geeft zo’n vrolijk gevoel. Er zijn al veel mensen op de been die hun hond uitlaten, ook hardlopen of wielrennen. De wereld is aan het ontwaken. Sporten is een manier om meer grip te krijgen en uit de dip te klimmen voor mij. Als ik thuiskom zie ik dat ik gemiddeld tien kilometer per uur heb gelopen. Dat is een halve kilometer per uur sneller dan normaal, ik ben tevreden. Komende week ga ik veel sporten in de sportschool en hardlopen. Ik heb nu twee dagen geen slaapmedicatie gebruikt en dan zijn mijn nachten veel korter, de nacht ervoor sliep ik ook maar vijf uur. Het lijkt wel of ik veel Redbull gedronken heb en mijn geest zeer actief is. Komende week weer op tijd naar bed om balans te krijgen in mijn slaapuren.

Smooth rennen

Mijn doel met hardlopen is ‘smooth’ rennen. Tien kilometer (liefst nog iets meer) hardlopen met een stabiele hartslag, niet buiten adem en geen pijntjes, heel ontspannen. Ik hoef niet eens een hoge snelheid te bereiken. Ik vind het heerlijk dat ik mijn lichaam dit kan laten doen zonder dat het me uitput. Dat is wat ik graag wil, maar waar ik nog niet ben. Een mooi doel en geen onbereikbaar doel. Ik heb al veel getraind en de vooruitgang is langzaam. Of misschien is dat wel niet zo en ben ik te ongeduldig. Ik heb het doel in ieder geval weer duidelijk voor ogen. Goed slapen, goed eten, minder wijntjes, prio’s stellen en discipline! En exact dit zorgt er ook voor dat de dip weer voorbij gaat.