Verkouden, aften en allemaal gratis!

De herfst doet zijn intrede en iedereen is verkouden

Het moest er een keertje van komen dat ik iets zou oppakken van alles wat er in de lucht hangt. Ik ben inmiddels ontzettend verkouden. Naast me ligt een hele berg keukenpapier. Daarnaast heb ik weer een grote aft te pakken in mijn mond. Ik heb net een kuur afgerond voor de mondschimmel voor de aften van de vorige keer en deze aft groeide dwars door de medicijnen heen. Het is een flinke. Toch maar weer het MOC gebeld gisterenavond en eigenlijk moest ik langskomen, maar ik stelde voor om een foto te maken en deze te mailen. De verpleegkundige vond het een goed idee en oncoloog vond het een fantastisch idee. Dr. Brada kwam met een oplossing. Kennelijk zijn er maagtabletten (zantac) die als bijwerking inwerken op aften. Met die informatie fietste ik gisterenavond naar de nachtapotheek voor het recept. Hopelijk gaat dit werken.

Lapmiddeltjes

Ondertussen heb ik dynexan gel wat ik op de aft kan smeren om het te verdoven, dat werkt goed. Het is soms gewoon niet te harden, zo zeer dat het doet. Het is alleen jammer dat de verdoving maar een minuut of tien werkt. Dr. Pastels gaf nog als tip om tandpasta, wel de variant zonder menthol, op de aft te doen. Dat ga ik nog uitproberen. Zout spoelen heb ik ook geprobeerd en dat zet weinig zoden aan de dijk, maar is natuurlijk wel goed voor je tanden. Net als de liters kamillethee die ik inmiddels op heb. In het begin leek het wat te helpen, maar nu met deze aft helpt niets. Overigens is een aft wel een goed recept om af te vallen! Maar ik zou het zeker niet aanraden.

Herfstvakantie

Gelukkig hebben de kinderen vrij en heb ik mijn planning zo afgestemd dat ik maandag en dinsdag de hele dag vrij ben. En woensdagochtend is het kantoor gesloten. Kan ik lekker uitzieken. Gisteren ben ik met Lars en Merel naar Watergoed geweest (evenementenlocatie) om te quadrijden en het klimparcours te doen. Normaal doe ik altijd mee maar nu ik zo verkouden ben en veel moet hoesten heb ik niet meegedaan. Merel had nog nooit op een quad gezeten, ze vond het heel spannend. Ze wilde het zo graag toen ze hoorde dat ik vorig jaar samen met Lars was gaan quadrijden. De instructeur reed een rondje met haar samen en later bestuurde ze de quad alleen. Daarna gingen we in de gezellige strandtent wat eten. Althans, ik een koffie en de kinderen een lekkere uitsmijter en geroosterde toast met kaas. De instructeur kwam hen halen voor het klimparcour. Dat eindigde met een kabelbaan sessie over het water vanaf twaalf meter hoogte. We hebben de afgelopen maanden niet zoveel gedaan door mijn ziekteproces. Daarom was dit echt quality time en heb ik ontzettend genoten van de kinderen in actie.

Weinig naweeën van de biopten

Ik had verwacht dat mijn borst bont en blauw zou worden van de behandeling, maar het is me 100% meegevallen. Toen ik het drukverband eraf haalde zat er een deuk waar het was weggehaald maar dat trok vlot weer bij. Het voelt een beetje beurs, maar ach, dit stelt niets voor. Ook de napijn is me heel erg meevallen. De radioloog somde het rijtje op toen ik wegging, waar ik rekening mee moest houden. Gelukkig is niets van dat alles uitgekomen. Alleen de dag van de behandeling zelf was pijnlijk.

Komende week

Maandag krijg ik de uitslag van de biopten. Dinsdag ga ik bloed prikken en heb ik een gesprek met de oncologisch gespecialiseerd verpleegkundige Mandy. Inmiddels ken ik haar een beetje. Het is een hele fijne vrouw waar ik goed mee kan praten en die de tijd neemt voor je. Ik vind het daarom erg fijn dat ik haar dinsdag spreek. Ook ben ik heel benieuwd naar mijn bloedwaarden. Ik ga ervan uit dat deze na de ingelaste chemo pauze en met alle extra supplementen zijn verbeterd.

Tweede radioloog

Zodra de coördinaten bekend waren kwam een radioloog, een andere dan de eerste, erbij. Zij ging op een krukje zitten onder de tafel en gaf de verdovingen om daarna de holle naald in te brengen. Mijn borst zat nog steeds ingeklemd. Vervolgens ging er een ander groot apparaat aan, wat ervoor zorgde dat de biopten via de naald uit de borst gezogen werden. Gelukkig doen ze alles via één gaatje, de naald wordt dan steeds een stukje anders gezet terwijl deze in de borst zit. Toen de radioloog dertien biopten had afgenomen, werden deze in de kamer ernaast getest of ze kalkjes bevatten, want anders moest het opnieuw. Maar gelukkig was in de helft kalkjes aanwezig en dat is voldoende. Daarna werd nog een jodiumbron ingebracht zodat de chirurg het gebied makkelijk kan opsporen tijdens de operatie. Omdat mijn bloedplaatjes nog steeds laag zijn, moest de assistent het lang dichtdrukken. Vervolgens werd er een drukverband aangelegd en was ik na een uur klaar met deze behandeling. Op 15 oktober de uitslag!