Vertellen aan de omgeving

Vertellen aan de mensen om mij heen

Nu de diagnose helder is en ik een behandelplan heb, is het moment aangebroken om vrienden, vriendinnen, sportvrienden, nichten, tantes, buren en warme zakelijke contacten te vertellen over de diagnose. En wat is dat veel werk. Krijg je een baby dan zet je het gewoon op Facebook. Lekker subtiel, een echo fotootje of zo. Hupsakee, de reacties stromen binnen. Iedereen weet het. Ik heb ervoor gekozen om niets via dat soort kanalen te communiceren. Nou ja, op deze manier dan. Het was een idee van een lieve vriend, die me tipte om te gaan bloggen zodat mijn dierbaren het kunnen volgen. Kijk daar kan ik wat mee.

URL had ik al

Deze domeinnaam had ik sinds 2011 vastgelegd. Omdat ik eigenlijk een platform wilde ontwikkelen voor vrouwen (en misschien ook mannen) die mee hebben gemaakt wat ik eerder mee had gemaakt. AMK-melding, moeizame contacten met vaders, rechtszaken, ondernemerschap en tegelijk de kinderen groot brengen. Ik merkte door de jaren heen dat vrouwen mij als inspiratiebron zagen. En helaas ontmoette ik vrouwen met ook meldingen bij jeugdzorg, die eerder vanuit een ex-partner rancune waren ontstaan dan dat er echt problemen waren of dat moeders werkelijk slechte moeders waren. Sterker nog, de vrouwen die ik ontmoette met een dergelijke meldingen zijn stuk voor stuk zorgzame betrokken moeders. Op een nacht kreeg ik zo’n visioen en dat was supervrouw.nl. Maar ik had toch geen haast, het kwam wel als ik wat meer tijd had. Nu ik deze diagnose gekregen had wil ik het van mij afschrijven en tegelijk kan ik iedereen die me lief is informeren over mijn proces. Toen bedacht ik mij dat ik nog een slapend domein had. Ik belde een leverancier op waar ik mee samenwerk. Deze stond meteen klaar en heeft ‘s avonds na zijn werk de website online gebracht met een simpele look and feel.

veel warmte

Wat bof ik toch met al die fijne lieve mensen om mij heen, zowel zakelijk als privé. Mijn beiden nichtjes zijn als zussen voor me. Mijn ‘spirisis’ uit Breda regelde de kapper voor een haarwerk, mijn borrelvriendjes sturen me dagelijks appjes. Mijn vriendin uit Udenhout zocht alles op via internet en mijn lieve moeder houdt onzichtbaar mijn hand vast. En weer een andere lieve vriendin stelde mijn chemo schema op. Iedereen biedt aan om mee te gaan tijdens de chemo dagen. Mijn paleo vriendin kwam met veel zakken gezonde glutenvrije broodmixen. Vanwege een lekkage in de badkamer had ik een tegelzetter nodig en mijn loopmaatje wist nog wel iemand. Binnen een week werd dat gefikst. Ik ben sprakeloos wat er is gebeurd toen ik het heftige nieuws deelde. Kaartjes, appjes, hulp en spontane liefde. Zelfs vrienden van vrienden sturen bemoedigende berichten. Het is werkelijk zo bijzonder om te ervaren en dat geeft ook zo veel kracht en positiviteit!