Verwenbehandeling voor Willeke

 

Willeke: Maandag 7 december … wat een verrassing ! Er is een pakketje bezorgd met daarin een prachtig boek en voucher voor een schoonheidsbehandeling. Geschonken door Stichting Supervrouw! Het boek is zo herkenbaar voor zoveel vrouwen, dat geeft veel steun. Vrijdag 11 dec had ik in de ochtend nog een petscan gehad en was erg nerveus over de uitslag die ik pas 15 december zou horen. Het was dan ook zo fijn dat ik die middag een heerlijke schoonheidsbehandeling had bij Claudia van Beautysalon Purity. Wat was dat zalig, even heerlijk ontspannen. Een moment geen negatieve gedachten. Dank je wel Claudia en natuurlijk Stichting Supervrouw.

Sinds 14 juli 2020 weet ik dat ik borstkanker heb. Zo raar, ik ?? Hoe kan dat ? Sinds een half jaar had ik een nieuwe geweldige baan! Ik had het reuze naar mijn zin. Dan gaat alles zo snel en je ondergaat alles maar gewoon. Binnen drie weken aan de chemokuren, 4 zware en 12 mildere. De eerste vier waren best pittig, een week voelde ik mij vaak duizelig, zag slecht geen eetlust. De week erop ging het wel weer beter. Door de mildere kuren ben ik redelijk goed doorgekomen, bijna geen bijwerkingen! Voelde mij best goed. Helaas reageerde de tumor niet op de chemo en heb ik nu antihormoontherapie. Donderdag 17 december is mijn rechterborst verwijderd inclusief 19 okselklieren en de linkerborst is meteen door de plastisch chirurg wat kleiner gemaakt zodat ik later geen hele grote prothese nodig zou hebben. Nu langzaam aan het herstellen en wachten op een gesprek met een radioloog om eventueel nog te bestralen. Daar zie ik wel tegenop. Ik moet zeggen dat ik mij aardig door deze periode heen heb geslagen. Altijd wel positief en ook realistisch gebleven. Dit ook door zoveel lieve kaartjes, appjes en telefoontjes van vrienden en familie en mijn geweldige man die mij in alles heeft gesteund en bijgestaan.

Het meest moeilijke aan deze periode vond ik wel het verliezen van mijn wenkbrauwen en wimpers. Dan zie je er toch echt als een kanker patiënt uit. Mijn haren vond ik minder erg. Ik heb diverse mutsjes en een heel mooi haarwerk aangemeten gekregen door mijn dochter Kirsten van het Haarhuýs in Dordrecht. Zij is al jarenlang een zeer ervaren haarwerkster. Voor haar was het extra moeilijk om van haar eigen moeder de haren eraf te halen. Maar ik ben zo trots op haar!!! Zij is ook trots op mij en heeft mij aangemeld bij Stichting Supervrouw ! Ik besef ook dat er vele vrouwen zijn die het veel zwaarder hebben, die nog kleine kinderen rond hebben lopen in huis, een eigen bedrijf hebben enz. Die kunnen geen rust nemen om te herstellen tijdens de chemo periode en na de operatie. Dank Stichting Supervrouw voor de heerlijke en mooie verrassing!!

Als je chemotherapie ondergaat doet dat iets met je huid. Je gezicht gaat er grauw van uitzien of je krijgt uitslag. Daarom is het zo goed en ook zo fijn om tijdens chemotherapie toch een schoonheidsbehandeling te ondergaan. Wil jij ook iemand verrassen? Dat kan via deze link