Voor controle naar de huisarts

Vanochtend naar de huisarts voor controle

Ik loop er al een aantal weken mee te dubben. Wel even langs de huisarts of niet? Sinds een maand heb ik een bult in mijn rechterborst, mijn borst is pijnlijk en soms lijkt er net zo’n bult te zitten als destijds aan de linkerkant. Het enige verschil is dat het nu soms even weg is en dan weer terugkomt. Van de week leek het zo sterk op de bult die ik links had dat ik toch de huisarts heb gebeld. En ik heb een vreemd licht plekje op mijn lip waar steeds een korstje komt. Dit zit er inmiddels al maanden en van de zomer bruinde dat eilandje niet mee waardoor er een klein licht plekje ontstond. De schoonheidsspecialist die mijn wimpertjes nog steeds doet zag het ook.

Het is druk bij de huisarts

Daardoor duurt het twee dagen voordat ik aan de beurt ben.  In deze twee dagen is er van alles door mijn hoofd gegaan moet ik eerlijk zeggen. Variërend van; de kans is wel heel erg klein tot gedachten dat ik voor de tweede keer het hele traject, wat ik achter de rug heb, weer opnieuw moet doen. En dan verman ik mezelf weer. Angsten hebben geen zin. Ze maken alleen maar bang, onzeker en gespannen. Na twee dagen wachten kan ik vandaag eindelijk terecht! En precies vandaag is die bult weer platter geworden. Als ik aan de beurt ben merk ik dat mijn vaste huisarts vandaag vrij is en word ik geholpen door een vervanger. Een alleraardigste man die me erg serieus neemt. Hij bekijkt eerst het plekje op mijn lip, ziet ook een rood stipje in het plekje en geeft aan dat dit het beste behandeld kan worden met stikstof. Daarna doet hij een borstonderzoek, hij is het met me eens dat er een zwelling zit waar naar gekeken moet worden.

De huisarts gaat grondig te werk

Hij onderzoekt de borst, dan via de oksel checkt hij achter de spieren de lymfe die daar zitten, de hals maar ook de nek aan de achterkant. Ik heb dit nog niet eerder zo meegemaakt. Daarna beslissen we samen of we het lokale ziekenhuis doen of het AVL. Dan kiezen we toch voor het lokale ziekenhuis omdat ik in december al de check in het AVL heb. Hij adviseert deze door te laten gaan en nu een extra in te plannen bij het ETZ. Daar ben ik het helemaal mee eens. Hij maakt een digitale doorverwijzing, ik hoef alleen maar te bellen, ze zijn al op de hoogte. Ik kan al snel terecht, maandag om 14.30 uur wordt er een mammografie en echo gemaakt. De huisarts wenst me veel succes en zegt dat het goed is dat ik gekomen ben.

Terug naar kantoor

Voordat ik naar Capelle aan den IJssel ga voor het zuurstofinfuus bij dr. Trossel, kan ik nog anderhalf uur werken. Het is me het weekje wel. Gisteren voor de 5e keer Aqua Tilis om te ontgiften en vandaag weer op en neer naar PMC. De nabehandelingen kost veel tijd. Het ontgiften kan ik nu gaan verminderen. Na 5 keer volgt er een analyse, als het goed is moet ik al wat van de toxines kwijt zijn, over 3 weken uitslag. Dan kan ik het gaan terugbrengen naar eens per maand. Dat geldt ook voor de behandeling van Trossel. Ik merk wel door het bezoek aan de huisarts dat het iets met me doet. Niet zo zeer dat ik me ernstige zorgen maak maar meer dat ik een beetje een benauwd gevoel heb, een buikpijn-achtig nerveus gevoel, adem tekort idee. Het houd me onbewust wel bezig. Maar ik ben positief gestemd, de kans is klein.