Vrijwilligerswerk Stichting Supervrouw

Ben jij de volgende die zich aansluit?

Geschreven door Kirsten Ring

Introductie van HR-manager Karin

Karin van Riel is HR- manager van Stichting Supervrouw sinds september 2021. Als HR-manager heeft zij de eer om het vrijwilligersnetwerk van deze bijzondere stichting te laten groeien, zodat de Stichting haar doelen kan realiseren. Ze hoopt dat ze met de Stichting nog vele doelen gaan verwezenlijken!

Vrijwilligerswerk

Team Supervrouw een onwijs leuk en enthousiast team dat bestaat uit vrijwilligers en stagiaires. Wie wilt daar nou niet een onderdeel van zijn? Op dit moment zijn er acht vrijwilligers werkzaam binnen de Stichting.

Waarom vrijwilligerswerk?

Het is erg belangrijk dat mensen met borstkanker over de juiste informatie beschikken en de ondersteuning krijgen ze die nodig hebben. Daarnaast verdienen deze Supervrouwen het om in het zonnetje gezet worden. Persoonlijk krijgt Karin echt superveel energie van het vrijwilligerswerk en vindt ze het prachtig als ze met het team weer iemand geholpen hebben.

Visie

Stichting Supervrouw heeft een duidelijk doel voor ogen: binnen 5 jaar, 100 vrouwen helpen met het krijgen van stamceltherapie. Dat komt neer op 20 vrouwen per jaar. Ze  willen deze visie verwezenlijken door verschillende inzamelacties te houden, producten te verkopen en donateurs te werven.

Wat houdt het in?

Iedere functie is natuurlijk verschillend. De vrijwilliger werkt vanuit zijn of haar rol en expertise en zet deze kennis in binnen de Stichting. Ze werken deels op kantoor en veelal vanuit huis. De Stichting verwacht van de vrijwilligers dat ze gemiddeld 4 uur per week inzetbaar zijn. Alleen de functie Gastvrouw is op oproepbasis. Daarnaast is er eens per 10 weken een vergadering op kantoor, zodat iedereen elkaar weer kan zien en ideeën kan uitwisselen. De Stichting vindt het wel belangrijk dat de vrijwilliger deelneemt aan de vergaderingen voor de binding van het team.

Doel

Het doel van de vrijwilliger is dat de vrijwilliger met zijn of haar expertise de doelgroep van onze Stichting kan helpen. Als we allemaal ons steentje bijdragen dan kunnen er weer nieuwe vrouwen geholpen worden. Karin: ‘We doen het echt samen als een team en dat vind ik prachtig om terug te zien binnen de Stichting’.

Waarom juist bij Stichting Supervrouw?

Stichting Supervrouw is een unieke (enigste in Nederland bezig met stamceltherapie) Stichting met prachtige initiatieven. De Stichting draait volledig op vrijwilligers en stagiaires die zich dagelijks inzetten voor de Stichting. Zeg nou zelf het is toch prachtig dat we deze doelgroep een warm hart kunnen toedragen.

Het heeft nut voor jou, omdat….

Je door het vrijwilligerswerk veel ervaring kan opdoen. Daarnaast kan je jezelf ontwikkelen en zet je je nog is in voor een onwijs goed doel. Bovendien heeft de Stichting een superleuk en gezellig team. Met het team werken ze met veel plezier samen om de doelen van de Stichting te verwezenlijken. And last but not least hebben ze 1x per jaar een leuk teamuitje of een borrel.

Zien ze jou bij het volgende teamuitje?

Er staan verschillende leuke vacatures open bij Stichting Supervrouw. Wie weet staat er een leuke functie voor je bij: https://supervrouw.nl/vacatures/