Wat zijn mijn voeten blij!

Een bezoek aan de Medisch Pedicure voor mijn voeten

Wat een engel is Monique Verschuren! Ik had inmiddels op vijf tenen blaren gekregen van het hardlopen. Een tijdje geleden begon dit op te spelen. Speciale sokken gekocht, CBD-balsem en goed verzorgd maar ik kwam niet van de blaren vanaf. Na een post op Facebook voor tips kreeg ik van een oud-collega een hele goede tip. Monique freesde zachtjes met haar frees de harde randen van de blaren weg. Met weer een ander instrument gaat ze langs de zijkanten van de nagels om één en ander los te maken. Ik zit in een fantastische, luxe stoel, waarbij mijn voeten ook ondersteund worden. Ze heeft een kartonnen bakje onder mijn voeten gelegd, alles wat ze eraf freest en verwijderd komt daarin terecht. Ze werkt erg hygiënisch en professioneel.

Adviezen

“Ik zie aan alles dat je jezelf goed verzorgd hebt in de afgelopen periode. Alleen de french manicure van gellak die je op je teennagels hebt vind ik niet de beste keuze.” Tja, ik weet het. De nagels op de vingers zijn nog veel brozer dan teennagels, in een ander blog heb ik er ook overgeschreven. Chemo en gellak nagels of acrylnagel is geen verstandige keuze. Ik ben er sowieso niet zo fan van op de nagels van je handen. Als je er eenmaal aan begint kom je er praktisch niet meer vanaf. Mooie naturel nagels vind ik het fijnste. Gelukkig zijn ze weer aan het herstellen. Ik vertel Monique dat ik enorm harde nagels heb op mijn voeten en dat ik bedacht had, dat het dit wel kon lijden. “Maar het is niet alleen je teennagels maar ook het omliggende gebied.”, vertelt ze. “Maar ik begrijp je keuze wel. Kijk maar of het allemaal weer herstelt, zo niet dan kun je de french manicure er beter vanaf halen.”

Meer dan verzorging van mijn voeten

Deze vrouw is pedicure en zoveel meer dan dat. Ik ben benieuwd waarom ze pedicure is geworden. Ze vertelt over haar ervaring in het ziek zijn traject. Daardoor weet ze zo goed waar haar patiënten doorheen gaan. Het schept een band merk ik. Als ik vertel dat ik moeite heb met lang lopen, vertelt ze over een podotherapeut die speciale zooltjes maakt. Door de neuropathie is de stand van mijn voeten veranderd. Monique vertelt dat ze mijn voeten kan verzorgen, maar de kans groot is dat ik blaren blijf lopen met hardlopen. “Dit probleem los je niet op met enkel pedicure. Maar die zooltjes zullen helpen!” Ze geeft me het kaartje van de gespecialiseerde podotherapeut Marc Pijnenburg. Na de vakantie ga ik deze man contacten.

Blaren genezen

Na de behandeling zien mijn tenen er verzorgd uit! Ik ben nogal voeten/tenen-minded. Handen en voeten vertellen veel over mensen, vind ik persoonlijk. Door elke maand naar de Aziatische voetendame te gaan, zijn mijn voeten lekker zacht. Al heb ik niet de meest elegante teentjes. Ze zien er wel altijd verzorgd uit en voelen zacht aan. Mijn dochter Merel heeft van die prachtige rechte tenen, eindeloos verliefd was ik op die babyvoetjes. Nu ze bijna tien is, zijn ze nog steeds zo mooi recht. Ze heeft van die heerlijke knuffelvoeten. Anyway, nu tien dagen later zijn mijn blaren fantastisch genezen! Hulde aan de pedicure Monique!