Weer opgelapt

Opgelapt door de fysio

De blessure die vorige week zondag de kop opstap, was een gemeen duveltje. Eigenlijk had ik een afspraak bij de fysio voor shockwave maar ze ging eerst met mijn kuit aan de slag, want ik kwam strompelend binnen. Ze voelde de knoop in mijn kuitspier zitten. Na een flinke massage voelde het in ieder geval wat beter. Daarna pakte ze het shockwave apparaat en begon ze met mijn hielen. Ik lag op mijn buik waardoor ik niet zag wat ze deed, ik kon het alleen voelen. Het visuele beeld wat bij mij ontstond, kun je nagaan wat je verbeelding met je doet, was een driehoekig apparaatje waarmee ze over mijn hiel ging. Het was bepaald niet fijn en erg gevoelig. Ze zette hem op zijn laagste stand. We spraken af dat ik na drie dagen zou terugkomen voor mijn kuit en hielen. Hardlopen mocht natuurlijk nog niet maar rustig sporten wel.

Donderdag

Na drie dagen kon ik weer normaal lopen en leek mijn kuitverrekking nagenoeg over te zijn. Ze herhaalde dezelfde behandeling weer, eerst kuit en daarna de shockwave. Die nu meteen een standje hoger kon. Ze vertelde al dat je snel resultaat boekt met deze behandelmethodiek. Aan de shockwave ‘pen’ zit aan de bovenkant een stalen bolle kop die heel snel op en neer gaat, het maakt ook best wel een hard geluid. Terwijl deze snel op en neer trilt, beweegt de fysio de kop over de pees waar het verdikt is. Dit duurt maar een minuut of tien. Het ziet er goed uit, ik mag weer hardlopen van het weekend. De fysio heeft me goed opgelapt.

Herfstvakantie en weekend

Heerlijk, het weekend staat voor de deur en daarna hebben de kinderen herfstvakantie. Even geen tijd waarop ze naar school moeten. Ik ben er zelf ook erg aan toe. Ik kan niet de hele week de deur dicht laten op kantoor, heb nog enkele intakes. Maar ik ga zeker een versnelling lager. Mijn lichaam heeft momenteel veel rust nodig. Ik voel me net een eekhoorn die een winterslaap gaat houden. Afgelopen nacht sliep ik tien uur. Nog niet eerder kwam ik er pas om acht uur uit. Merel zei zachtjes om zeven uur:  “Mama wil je niet gaan hardlopen?” Oef, mijn hoofd voelde nog zo duf en mijn lijf ook. ‘Ik ga nog even tukken’, zei ik.  En ik viel weer heerlijk in slaap. Een uurtje later kwam ze weer, ze had honger. “Nou”, zei ik, “zou je een kop koffie willen zetten?” Dat ging ze doen en even later kwam ze met een lekkere bak latte macchiato naar boven. Dat vind ik zo’n luxe! Dat is echt een heerlijk verwen moment!

Ja lekker niets

Samen naar beneden, eten maken voor Merel en op de bank ploffen. Niets moeten, geen planning, wat zalig! Lekker samen kletsen over van alles en nog wat. Na een uurtje gaat Merel spelen en ik klap mijn laptop eens open. Mijn schoonzus is vandaag jarig, maar die krijg ik nog niet te pakken. Ik neem nog een kop koffie en bekijk het weer van vandaag. De temperatuur is goed en het is droog. Eigenlijk heb ik wel zin om hard te lopen, want ik ben aardig opgelapt. Eerst maak ik een bak fruit voor Lars en loop naar zijn kamer, hij is wakker. Daarna kleed ik me aan om te gaan hardlopen. Een tijd geleden had ik het constant koud, mijn lichaamstemperatuur kwam net boven de 35 graden uit. Nu is het weer omgedraaid, ik heb het regelmatig erg warm. Ik heb mijn zomersportkleding aangetrokken en nog slaan de vlammen me uit. Bizar.

Rondje hardlopen

Ik besluit de korte ronde van zes kilometer te doen. De eerste kilometers gaan goed. Na twee kilometer heb ik nergens last van. Ik loop rustig en niet te snel, veel te bang dat er weer iets knapt. Als ik bij vijf kilometer ben begin ik mijn kuit een beetje te voelen. En dan opeens is die pijnlijke plek er weer. Ik moet dan nog één kilometer. De eerste vijfhonderd meter die gaan nog wel, de laatste vijfhonderd meters zijn echt pijnlijk. Gelukkig ben ik dan thuis. Van tevoren had ik rekoefeningen gedaan, dus alles volgens het boekje. Als ik terug ben pak ik het massageapparaat en met wat olie masseer ik mijn kuit. Het is niet zo erg als vorige week zondag, maar pijnlijk is het wel. Ik wilde met Merel ook nog even een klein rondje gaan hardlopen, maar dat zit er niet meer in. Misschien als het morgen wat gezakt is, dat het kan. In ieder geval krijg ik maandag shockwave en kan de fysio er weer even naar kijken.