Wit poedertje dat helpt bij verzuring 😉

Neem een wit poedertje en je probleem lost zich op

Was alles maar zo simpel! Maar in dit geval ja, is de oplossing eigenlijk heel simpel. Ik ging voor een zuurstof infuus naar PMC en deed verslag hoe het op dat moment ging. Oncologische revalidatie oefeningen die ik geleerd heb en normaal in de sportschool doe, liggen op zijn gat. Omdat de sportscholen vanwege Corona dicht zijn. Al geruime tijd beweeg ik minder en dat merk ik. Mijn spieren protesteren! De verpleegkundige luisterde naar mijn verhaal en adviseerde mij potassium. ‘Als je straks klaar bent zal ik een potje bij de balie neerzetten, elke dag 1 theelepel nemen’.

Potassium beter bekend als kalium

Na ruim 2 jaar research blijf ik me nog steeds verbazen over de eenvoudige oplossingen voor een soms lastig probleem. Ik merkte dat mijn bovenarmen weer ‘volliepen’ en zwaar aanvoelden. Een wasje ophangen is dan een uitdaging. Mijn haar uitföhnen al hangend met mijn armen tegen de badkamermuur omdat ik mijn armen niet in de lucht kan houden. Ach, het is zo onbenullig maar wel verdomd lastig en irritant. De oplossing is zo simpel! Ik nam het potje met ‘witte poeder’ mee naar huis en begon het eerst door mijn smoothie heen te doen. Maar nu heb ik wat anders bedacht.

Mijn wonderdrankje

In de ochtend maak ik een warm drankje met de volgende ingrediënten:

1 theelepel potassium (kalium)
1 theelepel probiotica
1 theelepel vitamine c
1 geperste citroen
1 dop silicium (Vitasil)
5 druppels jodium
warm gekookt water

Het schuimt eventjes maar zodra ik met een ijzeren theelepel roer verdwijnt het schuim. Hiermee neem ik de rest van mijn supplementen in. Ik gebruik het potassium nu precies een week en ik merk direct al verbetering. De verzuring in mijn armen is helemaal over. Ik ben inmiddels weer twee keer gaan hardlopen. De vreemde sluier die ik voelde is opgelost, geen spierpijn meer en geen verzuring. Dit vreemde drankje is een boost in de ochtend. Het werkt verkwikkend en gaat verzuring tegen!

Meer informatie over potassium oftewel kalium vind je hier. Kalium zorgt voor de geleiding van zenuwprikkels, spiercontracties en reguleert de bloedsuikerspiegel.

Hoeveel kalium heb je nodig?

Wat leuk dat mijn blog over kalium zoveel wordt gelezen. Een vraag die regelmatig wordt gesteld is, hoeveel kalium je nodig hebt? Het antwoord is, 3,5 gram per dag. Een theelepel bevat 2 gram. Ik eet zelf geen brood of aardappels. Daardoor krijg ik al wat minder kalium binnen. Mensen die glutenvrij en koolhydraatarm eten kunnen ermee te maken krijgen. Maar ook bepaalde medicijnen werkt een verlaging in de hand. Een tekort aan kalium geeft klachten en een overschot ook. De verpleegkundige herkende een aantal van mijn klachten die horen bij een beeld van kaliumtekort. Nu ik dit een week geprobeerd heb voel ik de verzuring in mijn armen en benene wegtrekken en ik slaap beter. Je kunt het bijvoorbeeld een week gebruiken en zien of je klachten minder worden. Lees hier nog wat meer over kalium door Annemieke van Mutribites.