Ziek zijn en de financiën

 

Als je ziek bent is wel het laatste waar je aan denkt je financiën. Vaak is het zo dat tijdens het ziekzijn extra medicijnen of extra ondersteunende supplementen nodig zijn. Als een arts dit kan voorschrijven en het wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering dan is dit aftrekbaar via de inkomstenbelasting. En dat geldt bijvoorbeeld ook voor de kilometers die je maakt naar artsen en ziekenhuizen die buiten de ziektekostenverzekering vallen. Of haarwerken, speciale bh na een amputatie of attributen voor oedeem etc. Maar ook aangepaste eetpatronen vallen in de inkomstenbelasting. Er zijn veel meer aftrekmogelijkheden dan de meeste mensen weten. Mensen die onder behandeling staan hebben meestal veel kosten gemaakt vanwege hun ziekte of invaliditeit. Hoe vervelend dit ook is, omdat de ziekte al genoeg zorgen geeft, juist dan is het goed om te weten dat er veel kosten zijn die je in de aangifte inkomstenbelasting kunt aftrekken. Thuishulp bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting is erg fijn.

Extra tegemoetkoming

Overigens kan het ook zijn dat er recht is op een extra tegemoetkoming voor de gemaakte zorgkosten. Die tegemoetkoming wordt dan ook automatisch tijdens het huisbezoek berekend. Voor de tegemoetkoming specifieke zorgkosten kom je al snel in aanmerking, ook als je een minimuminkomen hebt. Daarnaast wordt tijdens het huisbezoek de mogelijkheid van de aanwezige toeslagen gecontroleerd.

Nog een weetje: teveel betaalde AWBZ

De AWBZ staat helemaal los van je huidige ziekte. We hebben in het verleden in Nederland allemaal deze premie betaald en het blijkt dat we teveel hebben betaald. Daarom is De Werkgroep opgericht, op 15 oktober 2015, met als doel het terugvorderen van de 110 miljard euro AWBZ-premie die gedurende de periode 2001 tot en met 2013 door de Overheid ten onrechte bij de Nederlandse belastingplichtige is geïnd. Een project dat inmiddels zijn vruchten afwerpt en succesvol blijkt te zijn. Wil jij ook te veel betaalde premie terugvragen? Kijk dan eens op de website van www.dewerkgroep.com. Inmiddels zijn er Nederlanders die succesvol hun aangifte hebben gedaan en het geld hebben teruggekregen.

Ties de Vries

Wil je gebruikmaken van deze service of heb je financiële of belastingtechnische vragen stuur ons dan een berichtje via sheila@supervrouw.nl. We sturen je dan de contact gegevens terug van Ties de Vries die hier alles van weet en betaalbare tarieven hanteert voor het doen van je aangifte. Hij komt naar je toe en vult dan voor jou de aangifte in. Wij hebben als Stichting hier geen enkel commercieel belang bij. Het enige wat wij hebben gedaan is alles uitgezocht en het blijkt dat patiënten niet weten waar ze allemaal recht op hebben en wat aftrekbaar is. We hopen dat zo veel mogelijk mensen hier hun voordeel mee kunnen doen!